NAĐ SE PITA: Gde se izgubila energija iz Osla?

Z. Ćorović

13. 11. 2020. u 21:31

GDE se izgubila ona energija iz Osla? Kao i sve razočarane navijače "orlova", ovo pitanje je posle neuspeha sa Škotima mučilo i bivšeg reprezentativca Alberta Nađa.

НАЂ СЕ ПИТА: Где се изгубила енергија из Осла?

Foto arhiva VN

- Naravno da mi je teško palo kada se nismo plasirali na Prvenstvo koje smo svi očekivali posle toliko godina - kaže Nađ za "Novosti". - Šta da se radi, nije ni prvi, verovatno neće biti ni poslednji put da se desi kiks. Igrali smo mnogo lošije nego u Norveškoj, nismo imali tu energiju koja nas je tamo krasila. Takođe, smatram da su Škoti bolji od Norvežana. Ne individualno, već timski. Pokazali su zašto su došli u Beograd, na kraju iskoristili penal lutriju.

Nađ je kao igrač dugo sarađivao sa selektorom Tumbakovićem, ali nije hteo da ulazi u razloge zašto je taktika bila loša, a borbenost ispod očekivanja.

- Ne bih da komentarišem, Tumbaković je bio sa igračima i on zna šta se dešavalo u reprezentaciji, sa kojim problemima se suočavao. Siguran sam da je sa stručnim štabom želeo najbolje i da su svi svesni da nisu bili na očekivanom nivou. Krivce ne treba tražiti. I u porazu i u pobedi svi su zajedno.

Slaže se Nađ da je žalosna činjenica što je njegova generacija bila poslednja koja je 2000. igrala na EP.

- Nažalost je tako. Bilo je i ranije mnogo talentovanih igrača, pa su nam se dešavale slične stvari. Da ne pričam o generaciji Piksija, Savićevića, Jugovića, Mijatovića, čiji sam i ja deo bio, pa nismo ni tada imali neke uspehe. Ni sada niko ne može da ospori kvalitete Mitrovića, Tadića, Sergeja... Po meni, trebalo bi mnogo više da se posvetimo kolektivu nego individualnim kvalitetima - zaključuje Nađ.

PLASIRAĆEMO SE NA MUNDIJAL

NAĐ je optimista kada je u pitanju naša fudbalska budućnost.

- Analize će praviti stručni štab i ljudi u FS Srbije, pa da Škote stavimo u arhivu. Kvalitet imamo, očekujem da ćemo izvući pouke i da ćemo se plasiramo na Svetsko prvenstvo. To je ono što najbitnije - kaže Nađ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)