ŠTA JE KONTE PISAO KOLAROVU? Još si rovit, ne možeš da igraš!

N. I.

16. 11. 2020. u 20:20

MODERAN fudbal ne poznaje pravila stare škole, poštenja, fer-plej i uobičajenih navijačkih osećanja. Posao i pare, ništa emocije!

ШТА ЈЕ КОНТЕ ПИСАО КОЛАРОВУ? Још си ровит, не можеш да играш!

FOTO: M. Vukadinović

To se najbolje videlo na primeru kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova, kojem je tri sata pred meč decenije Srbije sa Škotskom, u finalu baraža za odlazak na EP, stigla kratka poruka na mobilni telefon: "Još si rovit od povrede. Ne možeš da igraš!"

Pravila ponašanja, ispostavilo se, nisu diktirala ni patriotska osećanja Kolarova, ni nasušna potreba da lider ovog tima Srbije bude minulog četvrtka na svom radnom mestu, na terenu, na jednoj od bočnih pozicija naše odbrane. Pravila je izdiktirao sportski direktor Intera i trener Antonio Konte, možda čak i bogati kineski vlasnik Stiven Žang, koji je za debele pare kupio "nero-azure".

Kolarov je u četvrtak predveče poruku pokazao selektoru Tumbakoviću, predsedniku FSS Slaviši Kokezi i to je bilo to. Srbija je u okrnjenom sastavu izašla na megdan Škotima koji su je odučili u fudbala punih 89 minuta. Postavlja se pitanje da li je 92. meč Kolarova za Srbiju, onaj remi sa Turskom u Istanbulu, u 4. kolu Lige nacija (2:2), bio i njegov poslednji nastup za državni tim?

I, da li će i on tiho, skoro bez oproštaja, da ode iz jata "orlova" kao svojevremeno Branisalv Ivanović, Vladimir Stojković i Nemanja Matić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV PEH ZA ROMU: Bitan igrač propušta Bolonju