FUDBALSKA I GLUMAČKA LEGENDA UMRLI OD KORONE: Bili su veliki prijatelji, Bekjarev mu je ove godine održao govor na komemoraciji

Novosti online

17. 11. 2020. u 09:51

KORONA se surovo poigrala sa nama. Odlaze velikane jedan za drugim od virusa koji je zarobio ceo svet. Poslednji u nizu je Ivan Bekjarev.

ФУДБАЛСКА И ГЛУМАЧКА ЛЕГЕНДА УМРЛИ ОД КОРОНЕ: Били су велики пријатељи, Бекјарев му је ове године одржао говор на комеморацији

Foto: N.Paraušić

Bekjarev je imao mnoga prijateljstva i poznanstva u svetu sporta, a jedno od najvećih bilo je sa legendom srpskog fudbala Ilijom Petkovićem. Sudbinski, popularni Petko je takođe preminuo ove godine od posledica istog virusa i takođe u 75. godini.

Tada je Ivan Bekjarev na komemoraciji bivšeg srpskog selektora održao emotivan govor.

-"Pele" je bio retko dobar igrač, retko dobar trener, retko dobar selektor i ono što je najvažnije, bio je retko dobar čovek. I da ne zaboravim, bio je retko duhovit čovek. Tolstoj je jednom rekao da nema veličine bez jednostavnosti, dobrote i pravde. Pa shodno tome naš Petko je bio stvarna, stvarna veličina - nadahnuto je govorio Bekjarev o Petkoviću:

- Nikada neću zaboraviti njegove priče i tu ljubav koju je osećao prema svom OFK Beogradu. Ako je smrt osnovni preduslov za početak besmrtnosti onda je naš Pele zaista dostigao tu svemirsku kategoriju. Za ovo što sam rekao nema bolje slike od ovog skupa i svih koji su došli. Neka je večna slava Iliji Petkoviću, našoj legendi, prijatelju i drugu - rekao je Ivan Bekjarev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)