CRNOGORCI USKOČILI U VIŠI RANG: "Sokolovi" pobedom nad kiprom u poslednjem kolu obezbedili Ligu B

V. N.

18. 11. 2020. u 16:56

PRVO veče poslednjeg kola Lige nacija donelo je spektakularnu pobedu Španije nad Nemačkom (6:0), "preživljavanje" Hrvatske u elitnoj grupi zbog bolje gol razlike od Švedske, ali i mnogo zanimljivosti u "nižim ligama".

ЦРНОГОРЦИ УСКОЧИЛИ У ВИШИ РАНГ: Соколови победом над кипром у последњем колу обезбедили Лигу Б

Foto: N.Paraušić

Reprezentacija Crne Gore je ubedljivom pobedom protiv Kipra (4:0) "overila" prvo mesto u grupi, ispred Luksemburga, i na taj način izborila plasman u Ligi B u narednom ciklusu takmičenja.

- Malobrojne su ovakve prilike, da damo četiri gola, mogli smo i pet... Slavili smo jer smo imali motiv, ali i respekt prema protivniku. Odigrali smo na nivou svojih mogućnosti. Zadovoljan sam ponašanjem, prvim mestom koje nam daje projekciju šta možemo dalje. Ovo je divan rezultat, perspektiva je lepa - istakao je selektor "sokolova" Faruk Hadžibegić.

Mečevi odigrani u utorak su doneli rasplet u dve grupe Lige A, gde su prva mesta obezbedile selekcije Francuske i Španije. Lige B se domogla Crna Gora, dok su promociju dočekale i dve najbolje selekcije Lige D. Farska Ostrva su remijem na Malti izborila Ligu C, dok je Gibraltar na isti način, nerešenim ishodom u duelu sa Lihtenštajnom stigao do istorijskog uspeha.

HADžIBEGIĆU ISTEKAO UGOVOR

SA poslednjom utakmicom u okviru Lige nacija Faruku Hadžibegiću je istekao ugovor sa FS Crne Gore.

- Nije ovde bitan moj slučaj, bitan je rezultat i to što smo ispunili cilj koji smo postavili na startu Lige nacija. Voleo bih da ostanem, zadovoljan sam ovde - istakao je Hadžibegić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)