SA MLADIM "ORLOVIMA" ZA KATAR: Kako će izgledati reprezentacija Srbije od marta sledeće godine

N. Iljukić

20. 11. 2020. u 20:53

OVDE se nešto ne slaže. Fudbalska reprezentacija Srbije, moralno ubijena posle šokantnog poraza na penale u finalu baraža za odlazak na EP 2021, od Škotske, isprašila je Rusiju sa 5:0 u meču poslednjeg kola Lige nacija.

СА МЛАДИМ ОРЛОВИМА ЗА КАТАР: Како ће изгледати репрезентација Србије од марта следеће године

"Orlovi" slave na meču sa Rusima Foto N. Paraušić

Nejasno je i ne slaže se sa istinom, kako je moguće da zablista u meču koji je donekle bio bitan, a ni traga od ovakve igre nije bilo u meču u kojem je to moralo da se desi.

"Orlovi" su kanonadom obezbedili opstanak u B ligi, iako je za ovaj uspeh najzaslužnija reprezentacija Mađarske, koja je kod kuće pobedila Tursku (2:0) i omogućila srpskoj selekciji da ne sklizne rang niže sa ekipama treće klase, gde im realno i nije mesto.

Rafalno izrešetani kritikama posle očajne igre i neočekivanog poraza od Škotske i propuštene prilike da se posle 21 godine ode na Prvenstvo Evrope, fudbalski reprezentativci su zablistali protiv Rusa u meču u kojem je "petarda" pukla, ali je pukla prekasno. Zna to i selektor Ljubiša Tumbaković, koji je smrknutog lica dočekao kraj duela sa Rusijom, uz više nego iskren komentar rekao:

- Ni pet ovakvih pobeda ne može da nas opere i opravda za poraz od Škota.

MOMCI KOJI OBEĆAVAJU

JOVIĆ, Vlahović, Mladenović i Radonjić su napunili mrežu "baćuški", osvetili im se za poraz u 1. kolu u Moskvi (3:1), a čim je engleski sudija Tejlor odsvirao kraj utakmice postalo je jasno da će Srbija od sledećeg marta na terenu da izgleda potpuno drugačije. A, videlo se na meču sa Rusijom, pa i u onom u Oslu protiv Norveške, da mladići obećavaju.

A, kako stvari trenutno stoje, Srbija će sa novim selektorom i novim kapitenom da zaigra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, kada u martu, krene trka na Bliski istok. Ljubiša Tumbaković je, možda, protiv Rusije poslednji put sedeo na klupi Srbije. Vrlo je moguće da će već prva sledeća prozivka u 2021. da prođe i bez kapitena Aleksandra Kolarova koji je, prema još nepotvrđenim informacijama, leđima zatvorio vrata državnog tima, pošto se povinovao ultimatumu Intera da ne igra protiv Škotske zbog opasnosti da ne obnovi još nezalečenu povredu.

Ali, Srbija će moći da računa na dobre golmane, na odbranu u kojoj je već lider Nikola Milenković, na bočne pozicije na kojima se sjajno snalaze Mladenović i Radonjić, na vezni red u kojem više nego odgovorno i dobro komanduje Nemanja Gudelj. Navalu u kojoj je Dušan Tadić i špic napada u kojem možda i mogu zajedno Mitrović i Jović.

Ta i takva Srbija kreće u novu fudbalsku seriju. Valjalo bi da ona nosi naslov "Bolji život"! n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića