PENAL SERIJA ZA PAMĆENJE: Golman zbog odbrane dobio crveni karton, ušao rezervni, pa i on izbačen (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2020. u 11:54

VEROVATNO najluđa penal serija svih vremena viđena je u MLS u osmini finala plej-ofa, gde je Orlando Siti slavio protiv Njujork Sitija posle penal serije sa 6:5.

ПЕНАЛ СЕРИЈА ЗА ПАМЋЕЊЕ:  Голман због одбране добио црвени картон, ушао резервни, па и он избачен (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Najneverovatnija stvar koja se verovatno ranije nikad nije dogodila je  da je tokom penal serije isključen golman Orlanda, Pedro Galjese. On je pri rezultatu 4:3 za njegov tim odbranio penal protivniku i počeo je da slavi prolaz svoje ekipe.

Međutim, sudija je poništio penal jer se kretao na gol liniji. Iako je minimalno pomerio stajnu nogu i time povredio pravila

Komentatori su bili u neverici, a onda je postala još veća kada je arbitar Alen Čepmen pokazao golmanu Orlanda crveni karton.

Objašnjenjenje se krije u pravilima MLS-a, koja su zastarela i nisu menjana u odnosu na prošlu godinu.

"Drugi žuti karton je zbog izletanja, jer se u trenutku izvođenja udarca pomerio sa gol-linije i nijedan deo noge nije bio u liniji sa gol-linijom. Ovaj prekršaj zahteva obaveznu kaznu prema pravilima igre za 2019/20, po kojima se MLS igra u regularnoj sezoni i plej-ofu." 

Pravila za 2020/21 su izmenjena, tako da je u njima ovaj aspekt izmenjen i isključuju kažnjavanje za prvi takav prekršaj.

"Ali, MLS 2020 je započeo pre nego što su promene stupile na snagu na leto 2020, pa nastavljamo da radimo po početnoj verziji pravila igre tokom cele sezone, a promenu ćemo uvrstiti od 2021. godine", navedeno je u saopštenju MLS-a.

To, međutim, nije bilo sve, već je usledila totalna konfuzija kada je Orlando uveo rezervnog golmana.

On je stao je na gol, a onda je usledila intervencija arbitra koji ga je naterao da izađe s terena, jer izmena nije bila moguća prema pravilima.

Umesto njega, na gol je stao defanzivac Rodrigo Šlegel, koji je na kraju bio i heroj, jer je kasnije odbranio penal i time omogućio njegovom timu prolaz dalje.

"Golmani koji su isključeni tokom penal serije mogu biti zamenjeni samo dostupnim igračima, koji su na terenu u momentu kada je meč zvanično završen pre penala. Golman Brajan Rou nije bio dostupan igrač u tom momentu" navedeno je iz MLS lige.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo, totalno ludilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024