IVICA DAČIĆ: Maradona narodski čovek, simbol igre sa emocijom

Tanjug

27. 11. 2020. u 10:38

DIJEGO Armando Maradona je simbol fudbalske igre koja ima emociju, rekao je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić o legendarnom argentinskom fudbaleru, čiji je dres dobio na poklon kada je posetio stadion Boka Juniorsa u Buenos Ajresu.

ИВИЦА ДАЧИЋ: Марадона народски човек, симбол игре са емоцијом

Nikola Skenderija

Dačić je izrazio žaljenje što nije upoznao Maradonu, koji je preminuo pre dva dana, ali je ispričao da su mu prilikom posete argentinskoj prestonici, kada je otvarao Bulevar Srbija, na stadionu Boka Juniorsa poklonili Maradonin dres sa brojem 10, na kome piše Ivica Dačić.

- Tada su me pitali šta me tu interesuje i odveli me na stadion Boka Juniorsa. Tu su mi poklonili Maradonin dres sa brojem 10. Na njemu su napisali Ivica Dačić, a ja sam njima poklonio dresove Zvezde i Partizana sa potpisima svih igrača, rekao je Dačić za TV Prva.

On je ispričao da je tada ušao i u Maradoninu ložu koja, kaže, nije ništa luksuzno ni spektakularno.

- Maradona je bio narodski čovek, jednostavan. Ovaj stadion je inače specifičan, zovu ga bombonjera, jer je uspravan”, kazao je Dačić.

Dačić je naveo da se stadion nalazi u sirotinjskom delu Buenos Ajresa, u kojem je sve podređeno Maradoni, za kojeg kaže da je postao simbol ne samo fudbala, nego umetnosti, lepršavosti – igre.

- Ne nekog industrijskog fudbala... Za razliku od nemačkog fudbala koji je mašinski, postoje brazilski i argentinski fudbal, koji imaju emociju, i to je u pravom smislu te reči igra”, rekao je Dačić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024