VELIKA ZAOSTAVŠTINA DIJEGA MARADONE: Milione želi osam žena i 11 dece

V. N.

01. 12. 2020. u 22:36

OSTAVIO je Dijego Maradona iza sebe neprocenjive uspomene, golove za pamćenje i nemerljivo nematerijalno bogatstvo ljubiteljima fudbala.

ВЕЛИКА ЗАОСТАВШТИНА ДИЈЕГА МАРАДОНЕ: Милионе жели осам жена и 11 деце

FOTO: M. Vukadinović

Ali, nedelju dana posle njegove smrti, krenulo je da se govori i onom materijalnom delu Maradonine zaostavštine, koje prema nekim procenama iznosi oko 75 miliona dolara, a u igri za svoj komad nasledstva je čak jedanaestoro dece i osam žena?!

VOJNO VOZILO, PRSTEN OD 300.000...

PORED novca koji je u igri, Maradona je u svom vlasništvu imao mlin i fabriku testenine u Boliviji, pet nekretnina u Argentini, luksuzni hotel na Kubi... Zanimljivo je da su mu u Belorusiji, gde je bio direktor Dinama, ostali prsten vredan 300.000 evra i vojno amfibijsko vozilo, koje je dobio na poklon. Prihode je imao i od nekoliko škola fudbala u Kini, kojima je prodao pravo na ime.

Iako je u životu zaradio petostruko više, u najmanju ruku buran život ga je koštao da svota koju ostavi iz sebe bude veća od pomenutih 75 miliona, a problem oko raspodele novca pravi i činjenica da El Pibe nije ostavio ni testament.

Tako u prvom redu za nasledstvo stoje ćerke Dalma i Đanina, iz jedinog Dijegovog zakonitog braka sa Klaudijom Vilafan. Uz njih dve, tu su sinovi Dijego Junior i njegova majka Kristina Sinagre, Dijegito Fernando nastao iz veze sa Veronikom Ojedom, ali i još jedna ćerka, Jana čija je majka Valerija takođe bila Maradonina devojka.

Takođe, spominje se još šestoro dece, koje jedan od najvećih fudbalera sveta nije priznao, a u pitanju je četvoro iz Argentine, i dvoje sa Kube, čije majke tvrde da im je Dijego otac. Na sve njih, Maradonin pravni zastupnik Matias Morla, vlasnik je prava sve što nosi njegovo ime u Evropi i SAD, tako da će i on dobiti deo "kolača".

ČUVAJ VERU I DIJEGITA

MARADONINO poslednje obraćanje je bilo u glasovnoj poruci Mariju Baudriju, očuhu njegovog najmlađeg sina, Dijegita Fernandeza, koji je u vezi sa njegovom bivšom devojkom Veronikom Ojedom.

- Pozdrav Mario, ovde Dijego. Znam da ovo zvuči neverovatno, ali Vera i ja smo u dobrim odnosima, i rekla mi je da je sa tobom. Čuvaj je, a naročito mog malog anđela Dijegita. Njega ne mogu ni sa kim da uporedim - poslednje su zabeležene reči legendarnog Argentinca.

Ipak, zasada najveći prioritet u raspodeli nasledstva imaće ćerke, prema odluci argentinskog suda. Takođe, Dalma, Đanina i Jana su i tokom Dijegovog lečenja bile poprilično udružene, i konstantno su komunicirali sa lekarskim timom njihovog oca.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju