NOVI ŠOKANTNI DETALJI O SMRTI EL PIBEA: Doktori su naredili bolničarki da uopšte ne prilazi Maradoni

Novosti online

03. 12. 2020. u 16:54

DIJEGO Maradona je umro prošle srede, 25. novembra, u rodnoj Argentini, a sedmicu kasnije na videlo su izašli novi, prilično strašni podaci vezani za njegove poslednje dane života.

НОВИ ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ О СМРТИ ЕЛ ПИБЕА: Доктори су наредили болничарки да уопште не прилази Марадони

Foto: EPA

Nakon što je bolničarka koja je bila angažovana da u kući brine o stanju čuvenog asa posle operacije glave isprva privatnoj kompaniji za koju radi poslala izveštaj da je ujutru "redovno obilazila Maradonu", ali je potom u dva odvojena iskaza istražnim organima rekla da, ipak, uopšte nije to činila, njen advokat je novim nastupom u javnosti otkrio da su dešavanja u kući u kojoj je umro velikan fudbala imale obrise horor filma.

Naime, izneo je nove šokantne podatke, nakon prethodnih - da je slavni as po dolasku iz bolnice pao, povredio glavu, a niko ga potom nije odveo na pregled: po njegovim rečima, doktori su naredili bolničarki da uopšte ne prilazi Maradoni, a kamoli da mu proverava vitalne životne funkcije.

Evo kako je Rodolfo Bakve, advokat Dajane Žizele Madrid, pomenute bolničarke, opisao sedam dana posle Maradonine smrti - kroz šta je sve ona prošla, i koliko je nebrige bilo oko Dijega u njegovim poslednjim danima.

- Njoj su date direktive vezane za psihijatrijske lekove, od strane psihijatra, a imala je i jedan razgovor sa (ličnim Maradoninim lekarom), Lukveom. Bila je... da tako kažem, 'oslobođena obaveza da bude u kontaktu sa pacijentom - počeo je advokat priču za lokalni "TN".

EPA/EFE

 

Prema njegovoj tvrdnji, Dajana Žizela Madrid je "angažovana u sredu, 13. novembra", odnosno dva dana nakon što je Maradona napustio Olivos kliniku, gde mu je operisana glava zbog subduralnog hematoma.

- Kada je došla, imala je normalan pristup, čak su tu bili i pomoćni terapeuti koji su o Maradoni brinuli 24 sata. Ali, kada se u ponedeljak vratila na posao, njih nije bilo - nastavio je Bakve.

Kako kaže, Dijego Armando Maradona je tražio tog ponedeljka da mu "ni ona više ne dolazi", a ona je ostala da sačeka smenu - koja nikada nije došla.

Kada je konačno otišla, pozvali su je da se (i narednih dana) vrati, ali da "više ne viđa bivšeg fudbalera".

- Dakle, od sledećeg trenutka, naša čuvena 'desetka' je bila ostavljena bez prisustva nekog stručnjaka, Dijego je bio zaključan u sobi kuće u kojoj je jedva mogao da ima 'hemijsko' kupanje. Nije tu postojao ni defibrilator, niti ambulantna kola u slučaju moguće hitne situacije - naglašava advokat.

Rodolfo Bakve je na kraju istakao da su postojali jasni znaci da sa srcem čuvenog asa nije sve u redu, a to mu je 25. novembra i presudilo:

FOTO: AP

 

- Da je bilo u kući bilo koga od nas, ili u Vilji Fiorito, ili u palati u Abu Dabiju, Maradona bi sada bio živ. Mislim, doktori su znali da ima izuzetno visok srčani ritam, 115 otkucaja u minutu, a nijedan lek mu nisu prepisali. Maradonino srce je vapilo za pomoći, ali taj vapaj niko nije čuo - ističe advokat.

On je uperio prst i na psihijatra, doktorku koju smatra odgovornim što bolničarka Dajana nije brinula o velikom Dijegu kao što bi to inače trebalo da je slučaj:

- Nije ona odustala od ulaska u njegovu sobu zato što joj se to prohtelo, već zato što je baš to bila njena obaveza prema pisanom uputstvu nadležnih lekara. U ovom slučaju, to je Agustia Kosačov, specijalista za bolesti zavisnosti - zaključio je advokat Bakve.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)