ZVEZDAŠI U TRANSU: Zvezda bi mogla da bude nosilac u kvalifikacijama za LŠ, evo šta je potrebno...

Novosti online

05. 12. 2020. u 08:38

FUDBALERI Crvene zvezde su remijem sa Hofenhajmom obezbedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope i prvi put u 21. veku nalaze se u Top 50 klubova po UEFA rejtingu.

ЗВЕЗДАШИ У ТРАНСУ: Звезда би могла да буде носилац у квалификацијама за ЛШ, ево шта је потребно...

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Zvezda je za nepune četiri sezone sa 195. pozicije došla do  50. mesta, što jasno govori kakav rezultat je ostvaren na evropskoj sceni minulih godina.

Crveno-beli su na prestižnoj listi prestigli Lester i Jang Bojs, a protiv Libereca će imati priliku da osvoje nove bodove koji se računaju za klupski koeficijent. 

Tim Dejana Stankovića je trenutno sakupio sedam, a pre tri godine tokom takmičenja u Ligi Evrope je obezbeđeno osam bodova, pa je verovatno da će ove sezone i ta granica biti probijena. 

Odlični rezultati prvaka Srbije naplatu bi mogli da dobiju na leto, ako klub iz Ljutice Bogdana stigne do šampionske titule u Srbiji.

Zvezda bi, kako stoje, stvari, gotovo izvesno imali status nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, ono što je delovalo kao naučna fantastika, crveno-beli bi mogli da budu nosioci i u potencijalnom plej-ofu za elitno takmičenje!

Trijumf u Liberecu bi doneo dva boda za klupski rejting u važnoj trci sa ekipama koje bi mogle da budu akteri plej-ofa za Ligu šampiona narednog leta. 

Bitno je da crveno-beli imaju bolji koeficijent od prvaka Škotske, Češke i Švajcarske, pa sa posebnom pažnjom treba pratiti rezultate Jang Bojsa, Rendžersa i Slavije Prag u ovom ciklusu Lige Evrope.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 15:59

Komentari (0)

DŽENIFER ZAPLAKALA TOKOM INTERVJUA: Mi ćemo zauvek ćemo biti porodica (VIDEO)