KATAI IMA RETKU BOLEST KRVI: Stanković mu ponudio lečenje u Italiji, čekaju se dodatne analize

Novosti online

07. 12. 2020. u 09:05

FUDBALER Crvene zvezde Aleksandar Katai završio je jesenju polusezonu i neće igrati do proleća, jer ima problem sa trombocitima., prenosi Informer.

КАТАИ ИМА РЕТКУ БОЛЕСТ КРВИ: Станковић му понудио лечење у Италији, чекају се додатне анализе

Foto: M. Vukadinović

Njegova krvna slika nije bila dobra još posle utakmice reprezentacija Srbije i Škotske i u prvi mah je Katai zabrinuo sve oko sebe. On od tog 12. novembra nije odigrao nijednu utakmicu.

Sjajni veznjak ima problem sa trombocitima i sumnja se da ponovo ima trombocitopeniju, retku bolest krvi koja ga je mučila 2012. godine dok je igrao u Vojvodini i četiri godine kasnije kada je nastupao za španski Alaves.

Lekari se nadaju da će fubaler Zvezde ponovo oporaviti i vratiti fudbalu. Kataji je krajem prošle sedmice na VMA u Beogradu uradio detaljne analize i čekaju se rezultati istih, prenosi "Informer".

- Kataiju su posle utakmice Srbije sa Škotskom urađene analize krvi i ustanovljen mu je nizak hemoglobin. Zatim je obavio detaljna ispitivanja na VMA i rečeno je da ima neku vrstu anemije. Pošto je ranije patio od trombocitopenije, pretpostavlja se da se taj problem vratio. Jedan od lekara mu je rekao: "Da nisi profesionalni sportista, dali bismo ti lekove i poslali bismo te kući, jer sa tim zdravstvenim problemom ljudi žive normalno pod uslovom da koriste terapiju." Pošto je Katai fudbaler i izložen je velikim fizičkim naporima, lekari su rešeni da do najsitnijih detalja ispitaju o čemu je reč", navodi izvor ovog lista.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela veruje da će se Katai uspešno oporaviti.

- Čekamo da budu gotove analize, pa ćemo znati kakvo je tačno Kataijevo stanje. Uveren sam da će se oporaviti u potpunosti jer je već dva puta izašao iz sličnih problema. Svakako se radujemo momentu kad će opet biti sa nama - poručio je Mrkela.

Kada su lekari predložili da as Zvezde obavi detaljne analize, mnogi su ponudili pomoć.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odmah je ponudio da mu obezbedi lečenje u Italiji. Međutim, zasad nema potrebe za tim.

Prvi susret sa tromositopenijom

Katai se pre osam godina prvi put suočio sa ovim problemom.

- Posle jedne utakmice nenormalno sam poplaveo i ubrzo je ustanovljeno o čemu je reč. Dve nedelje sam ležao u bolnici, a oporavak je trajao nekoliko meseci. Primao sam terapiju i dobio 10 kilograma viška. Lekari su mi rekli da može da se vrati, a i ne mora. Od tada idem na kontrole svakih šest meseci - rekao je jednom prilikom srpski reprezentativac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)