DMITROVIĆ OPTIMISTA: SP nije nedostižno, Portugalci nisu bauk

N. Iljukić

15. 12. 2020. u 21:11

ŽREB evropskih kvalifikacija za odlazak na SP u Katar 2022, koji umnogome može da odredi budućnost srpskog fudbala, nije ostavio ravnodušnim ni golmana "orlova" i španskog Eibara Marka Dmitrovića (28).

ДМИТРОВИЋ ОПТИМИСТА: СП није недостижно, Португалци нису баук

Foto arhiva VN

"Jedinica" na golu Srbije i španskog tima, koji je 15 puta oblačio dres A tima, i nedavno 100. put bio u dresu Eibara, veruje da su "orlovi" dobro prošli prošlog ponedeljka u Cirihu.

- Bio je to dobar žreb za nas. Portugalija, Luksemburg i Republika Irska su naši stari znanci iz nekih prethodnih kvalifikacija, a tu je i Azerbejdžan. Kada pogledate sastave ostalih grupa, ispada da i nismo prošli tako loše, tako da sam zadovoljan - kaže Dmitrović u razgovoru za "Novosti".

Smenjivao se Dmitrović i kod bivšeg selektora Tumbakovića na golu "orlova" sa mlađim kolegom Predragom Rajkovićem. Opšti utisak je da Srbija ne treba da brine za golmane, jer su obojica pokazali vrhunski kvalitet. Dmitrović poznaje "u dušu" Portugalce, protiv kojih je branio na dva poslednja meča.

- Meč u Lisabonu, pre onog beogradskog poraza od 4:2, dokaz je da sa njima možemo da se nadigravamo. Tada je bilo 1:1 i videlo se da, kada pokažemo sav kvalitet, možemo da se nadigravamo sa bilo kojim timom. Međutim, ne bežimo od istine da je Portugalija favorit. Zaslužuje respekt, ali i mi znamo koliko vredimo kada smo zdravi i u formi - dodaje Dmitrović.

Navijači Srbije su svetsko čudo... Uvek žele pobede i prvo mesto u grupi, bez obzira na to ko su rivali.

- Svesni su i igrači tih apetita, ali mi smo sa obe noge na zemlji. Naše je da se najbolje spremamo za svakog rivala, bez obzira na to da li je Portugalija ili Luksemburg. Samo takvim pristupom može da se uđe u bilo koji meč. E, sada... Da li je to uvek dovoljno za pobede ili za prvo mesto? Svesni smo da u fudbalu u 90 minuta odlučuje "mali milion" detalja - slikovit je Dmitrović.

HVATANjE RAČIĆEVE "BOMBE"

DMITROVIĆ je redovno u fokusu španskih medija zbog dobrih odbrana. Intervencija na meču sa Valensijom, prava "bomba" koja je išla ka njemu, proglašena je za najbolju ovog dela sezone.

- Na tom meču smo osvojili samo bod, iako smo bili bliži pobedi. Moj zemljak i saigrač iz reprezentacije Uroš Račić je uputio taj šut i drago mi je da sam sačuvao svoju mrežu i ekipu od neplaniranog poraza - prisetio se Dmitrović.

PRIJAJU POZIVI VELIKANA

POSLEDNjIH godinu dana španski novinari tvrde ono što vidi ceo svet: Dmitrović je za sto "i kusur" mečeva na golu Eibara "prerastao" klub. Sele ga Španci dugo u mnogo veće i slavnije sredine, a poslednja ponuda je stigla iz škotskog Seltika.

- Ima još mnogo do kraja ove sezone. Pozivi prijaju - kratak je i zagonetan Dmitrović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)