KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE (2): Mitrović i Tadić se "priključili"!

Đ. S.

20. 12. 2020. u 23:00

ETO i njih dvojice. U trku su se drugog dana uključili i Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić, fudbaleri na čiju bi pobedu u anketi "Kapiteni biraju fudbalera godine" kvota bukmejkera bila verovatno najmanja.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ (2): Митровић и Тадић се прикључили!

Foto: Nebojsa Parausic

Dvojici prethodnih osvajača pehara u takmičenju našeg lista koje navršava pola veka, glasove su dali Nedeljko Piščević iz Javora i Marko Docić iz Čukaričkog.

Vezista "brđana" je branioca trofeja i prvu kariku Ajaksa odabrao u kategoriji za najboljeg Srbina u 2020. Rekli smo već, imaće Tadić ogroman izazov da zadrži trofej "Novosti", naročito jer se sada i zvanično među kandidate svrstao golgeter Fulama Aleksandar Mitrović, za čiji je priključak "lobirao" kapiten Javora. Možda je neko očekivao njih dvojicu još prvog dana, ali eto još jednog dokaza o neprevidljivom i uzbudljivom izboru.

Nisu današnja dvojica nosilaca traka bila saglasna ni oko izbora najboljeg u domaćoj ligi, mada su glasovi otišli u isti tim - Crvenu zvezdu. Piščević je prednost dao Aleksandru Kataiju, dok je Docićev izbor pao na Mirka Ivanića koji je novo lice u svojoj kategoriji.

NEDELjKO PIŠČEVIĆ (JAVOR)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda), Andrić (Vojvodina), Šapić (Čukarički), Pankov (C. zvezda), Drinčić (Vojvodina), Katai (C. zvezda), Ivanić (C. zvezda), Tufegdžić (Spartak), Bojić (Vojvodina), Lukić (TSC), Makarić (Radnik).

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI

- PARTIJAMA u prvenstvu, Katai je pokazao da je najbolji irač, a zablistao je i na većem nivou, u Ligi Evrope, gde je predvodio Crvenu zvezdu do proleća. Zbog svega toga, stigao je poziv i u reprezentaciju, što dovoljno govori o polusezoni iza njega.

PRVA ZVEZDA

ALEKSANDAR MITROVIĆ

- MITAR je momak koji ima kontinuitet na ozbiljnom nivou, što igranje za Fulam u Čempionšipu i Premijer ligi svakako jeste. Takođe, ono što veoma cenim kod njega je to što uvek daje sve od sebe za reprezentaciju i nikada se ne štedi kada nosi dres Srbije.

REPREZENTACIJA

Dmitrović (Eibar), Milenković (Fiorentina), Nastasić (Šalke), Kolarov (Inter), Kostić (Ajntraht), Gudelj (Sevilja), Milivojević (K. palas), Tadić (Ajaks), Lazović (Verona), A. Mitrović (Fulam), Jović (Real Madrid).

MARKO DOCIĆ (ČUKARIČKI)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda), Gajić (C. zvezda), Rodić (C. zvezda), Šatara (Mladost), Milunović (C. zvezda), Tomanović (TSC), Drinčić (Vojvodina), Ivanić (C. zvezda), Lukić (TSC), Katai (C. zvezda), Bojić (Vojvodina).

FUDBALER GODINE

MIRKO IVANIĆ

- U GODINI koja je bila teška za fudbalere, ali i za sve sportiste, Mirko Ivanić je držao visok nivo forme tokom svih 365 dana. Smatram da je vezista Crvene zvezde veoma inteligentan igrač, i sve u svemu odličan fudbaler, zbog čega dobija moj glas.

PRVA ZVEZDA

DUŠAN TADIĆ

- DUŠAN Tadić je još jednom pokazao da je pravi lider na terenu i van njega, primer je mladim igračima kojih ima dosta u Ajaksu, kako treba da se ponaša jedan kapiten. Naravno, i u reprezentaciji Srbije, čiji je takođe vođa, po navici je uradio puno toga.

REPREZENTACIJA

Dmitrović (Eibar), Lazović (Verona), Mladenović (Legija), Milenković (Fiorentina), Nastasić (Šalke), Kolarov (Inter), Milivojević (K. palas), Matić (M. Junajted), Tadić (Ajaks), Milinković-Savić (Lacio), A. Mitrović (Fulam).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024