KORONA NE KVARI PLANOVE TURCIMA: Bez odlaganja fudbalskih utakmica zbog pozitivnih igrača

Beta

21. 12. 2020. u 22:02

TURSKI fudbalski savez odlučeno je da će od drugog dela sezone, timovi koji se takmiče u profesionalnim kategorijama, u slučaju da se ne pojave na terenu zbog pozitivnih testova igrača na korona virus, automatski izgubiti utakmicu.

КОРОНА НЕ КВАРИ ПЛАНОВЕ ТУРЦИМА: Без одлагања фудбалских утакмица због позитивних играча

Foto: EPA

"Neće doći do odlaganja takmičenja zbog pozitivnih slučajeva, a mera će stupiti na snagu u drugom delu sezone. U skladu s uputstvima za fudbalska takmičenje, klubovi mogu izaći na teren s najmanje devet zdravih igrača, u suprotnom će biti poraženi po automatizmu", objavio je Turski nogometni savez, prenosi portal Kliks.

Savez je saopštio da će klubovi moći da prošire svoje timove do 35 igrača u dva najviša ranga, a do 30 u nižim ligama, kako bi se osiguralo da se klubovi lakše suoče s novim merama.

S druge strane, kako prenose turski mediji, klubovi nisu za ovu odluku i razočarani su, jer smatraju da nije fer zbog okolnosti pandemije.

Njihov plan je da Udruženje turskih fudbalskih klubova pripremi zajednički predlog sledece sedmice i da se na drugi način regulišu pravila u novonastaloj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)