MARADONINA PRVA KUĆA PRETVORENA U MUZEJ: Sve je isto kao 1978. godine, tu je i El Pibeov gramfon i prvi ugovor, ali samo njega nema (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2020. u 12:35

OTIŠAO je Dijego Armando Maradona, ali koliko je bio veliki najbolje pokazuju dešavanja posle njegove smrti.

МАРАДОНИНА ПРВА КУЋА ПРЕТВОРЕНА У МУЗЕЈ: Све је исто као 1978. године, ту је и Ел Пибеов грамфон и први уговор, али само њега нема (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Skoro da ne prođe dan, a da se ne pojavi neka zostavština najboljeg fudbalera sveta svih vremena.

Poslednja informacija koja nam dolazi iz Argentine je vest da je njegova prva kuća pretvorena u muzej i "preplavljena" posetiocima.

Naime, ova kuća je ustupljena Maradoni i njegovoj porodici, kao deo dogovora, kada je on potpisao prvi ugovor 1978. godine sa Argentinos Juniorsima, živeo je tu samo dve godine, ali je dom ostao netaknut.

Kuću je kupio Alberto Perez, bivši menadžer Argentinos Juniorsa, koji skuplja sve Maradonine memorabilije, 2008. godine za oko 82.000 funti, i to od žene koja je ovde živela od 1981. godine, kada je Maradona otišao u Boku.

Foto: Tviter

 

“To je najromantičnija priča iz njegovog života, najbolje vreme. Mi smo ga podigli u Juniorsima, i ne možemo da zaboravimo šta je Dijego značio klubu i susedstvu. Na svetskom nivou, svi znaju za nas zahvaljujući njemu”, rekao je Perez svojevremeno.

Perez je replicirao sve kako je izgledalo nekada u njegovom domu, čak je tu i stari gramofon koji je Dijego slušao u svojoj sobi.

U muzeju se čak nalazi i prvi ugovor sa Argentinosima, koji je za njega morao da potpiše otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!