MAGIJA JE U JAKOJ ZVEZDI: Aleksandar Katai, najbolji fudbaler Sperlige po izboru kapitena

Zoran Ćorović

01. 01. 2021. u 15:16

NAJVIŠE se ceni njegova magija. Ponosan je Aleksandar Katai (29) što ga navijači zovu Magiko, presrećan je i što su ga kapiteni u anketi "Novosti izabrali za najboljeg fudbalera 2020. i što je jedini od svih fudbalera sa ovih prostora treći put dobio ovo prestižno priznanje (2015. i 2016).

МАГИЈА ЈЕ У ЈАКОЈ ЗВЕЗДИ: Александар Катаи, најбољи фудбалер Сперлиге по избору капитена

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, Zvezdina desetka nije hvalisavac, uopšte ne voli da priča mnogo o sebi i svojim igračkim vrlinama - lucidnim driblinzima, potezima i golovima kojih ima premalo na srpskim terenima. Verovatno zbog te posebnosti, bilo mu je dovoljna samo jedna polusezona, ova jesenja, da svojom igrom "omađija i superligaške kapitene, koji su ga svojim glasovima podigli na pijedestal.

- Lepo je biti izabran za najboljeg igrača - bez želje za samoisticanjem konstatuje Katai u razgovoru za "Novosti.

- Ne znam šta da kažem, hvala svima za ukazanu čast. Drago mi je i što sam rekorder, jer to je dokaz da te cene, a to je veoma bitno u karijeri svakog igrača. Sve ove individualne nagrade koje sada dobijamo moji saigrači i ja, sve je to lepo, ali mislim da je najvažnije to što se Zvezda pokazala kao veoma dobra. Snažna ekipa mora da izbaci pojedinca. Mislim da smo imali sjajnu polusezonu, što smo pokazali rezultatima u Evropi i u domaćem prvenstvu.

Nadimak Magiko ovog plemenitog driblera krasi već pet godina, a on rado ističe fudbalske majstore koji su bili njegova najveća inspiracija.

- Navijači su me prozvali Magiko prvi put kada sam došao u Crvenu zvezdu, 2015. godine. Prija mi, eto, zovu me tako, a ne po imenu i to mi je super. Kad sam bio mlađi i kada sam počinjao sa fudbalom, tada mi je Zidan bio neko koga sam najviše voleo da gledam. Sada je to Mesi, trenutno najbolji igrač na svetu. Njih dvojicu bih izdvojio.

Odlične Zvezdine igre u LE obeležila su i dva Saletova prelepa pogotka.

- Drago mi je što je moj gol protiv Libereca posle solo prodora izabran za najlepši u polusezoni. Važan je bio i onaj iz slobodnog udaraca, doneo nam je pobedu protiv Genta, otvorio prolaz u narednu rundu. Bili smo dobri, zasluženo se plasirali u šesnaestinu finala i zato sam veoma srećan, jer mi se ove sezone sa Zvezdom sve poklopilo kako treba.

PITANjE BEZ ODGOVORA

KATAI je pomalo bio zatečen pitanjem zašto u srpskom fudbalu ima tako malo pravih majstora kao što je on.

- Ne znam, pogrešnog čoveka pitate. Nemam odgovor na to pitanje.

Ne želi da otkrije kakvu će magiju upotrebiti u mečevima sa Milanom.

- Videćemo. Velika utakmica. Sigurno se nećemo predati. Sve ono dobro što smo pokazali kao ekipa do sada, potrebno je da zadržimo i hrabro uđemo u dvoboj. Nema ni govora da smo se uplašili. Nema predaje. Pokazaćemo se u najboljem izdanju, čekaćemo svoju šansu.

Na suprotnoj strani izuzetno poštuje kolegu "mađioničara" Ibrakadabru, velikog asa "roso-nera" i svetskog fudbala.

- Igrali smo već jedan protiv drugog u Americi, kada je on bio u Galaksiju, a ja u Čikagu. Nema tu šta da se priča, može samo da mu se skine kapa, jer i u 39. godini predvodi Milan, najbolji je strelac ekipe. Sa njim će spektakl biti još veći i zato se nadam da će navijači moći da dođu na "Marakanu".

DEJAN ME JE ZVAO

OD prvog dana Katai i trener crveno-belih Dejan Stanković imaju fenomenalan odnos.

- On je mene zvao, pitao me da dođem. Rekao je da mu trebam i mislim da smo od prvog dana napravili sjajnu komunikaciju i tako smo i nastavili. Rezultati su najbolji pokazatelj.

Uveren je Magiko da će i 2021. biti Zvezdina godina.

- Siguran sam u to. Ne smemo da se opustimo iako imamo devet bodova više od Partizana. Prednost može da se ispusti u dve utakmice, pa da nam rivali priđu na tri boda i zakuvaju prvenstvenu trku. Ipak, mislim da tako nešto nećemo dozvoliti jer ova ekipa ima kvalitet da još napreduje - ističe Katai.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)