MUSLIN SPREMAN NA IZAZOV: Vodio bih Bosnu i Hercegovinu, novac mi nije važan

Novosti online

30. 12. 2020. u 22:14

BIVŠI selektor Srbije Slavoljub Muslin jedan je od kandidata za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

МУСЛИН СПРЕМАН НА ИЗАЗОВ: Водио бих Босну и Херцеговину, новац ми није важан

PODRŠA Slavoljub Muslin/FOTO: N. Paraušić

Od kako je napustio klupu "orlova" bio je bez posla, a sada je jedan od favorita za upražnjeno mesto nakon odlaska Dušana Bajevića.

Muslin je u razgovoru za SportSport.ba rekao da je spreman da preuzme jednu tako talentovanu ekipu kao što je Bosna, kao i da je imao neformalne razgovore sa Emirom Spahićem, koga je svojevremeno trenirao u Lokomotivi.

- Da li bih pristao da budem selektor BiH? Kako ne bih. I ranije su me zvali, razgovarali smo, ali nije došlo do saradnje. Otvoren sam za sve vrste dogovora i videćemo može li doći do nekog dogovora - rekao je Muslin, istakavši da mu novac nije presudan niti ključni motiv.

- Imam ja druge motive. U Srbiju sam takođe došao za ne baš neke velike pare, a mogao sam dobiti daleko veće od inostranih timova. Tu je u pitanju neki moj lični izazov, tako da zaista mi novac nije nikakva preprepka. Zaradio sam, hvala Bogu, dosta novca u inostranstvu i to mi sada nije toliko važno - rekao je Muslin.

Kad je preuzeo orlove malo ko je verovao da će odvesti našu selekciju u Rusiju, pa se bosanci nadaju da bi Muslin mogao i sa njima daponovi sličan scenario.

- Tada smo u to verovali samo ja, moji pomoćnici i tadašnji direktor reprezentacije. Svi drugi, uključujući moje prijatelje i porodicu, tvrdili su da nemamo šansi. Ali eto, uspeli smo, igrali smo na Svetskom prvenstvu.

Zmajevi su u vrlo teškoj grupi sa Francuskom i Ukrajinom...

- Rekoh, čuda se dešavaju, sve je moguće. Niko ništa ne može da garantuje, ali ono što je sigurno, kad prihvatim neki izazov onda do kraja verujem da mogu da uspem.

Muslin je za bosanski portal istakao da prati reprezentaciju BiH iz profesionalnih i sentimentalnih razloga:

- Gledao sam dosta utakmica, interesuje me sav taj fudbal s naših prostora i generalno šta se dešava u fudbalu, a posebno u vašoj reprezentaciji gde ima dosta igrača koji igraju u inostranim timovima. Imate dobre igrače, dobru reprezentaciju, pa sam pratio utakmice, mada poslednje rezultate i dešavanja ne bih da komentarišem. Talentovani ste kao i druge reprezentacije na ovom prostoru i verujem da imate svetlu budućnost - zaključio je Muslin.

Ime novog selektora zmajeva biće poznato narednog ponedeljka, a Muslin je svakako među vodećim kandidatima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAŽI SE HITNA ISTRAGA: Otac preminulog italijanskog fudbalera najvio tužbu