BARSELONA NA MUKAMA: Mesi može da pregovara sa drugim klubovima o transferu

Beta

01. 01. 2021. u 13:50

FUDBALER Barselone Lionel Mesi od danas može da pregovara sa drugim klubovima o transferu u letnjem prelaznom roku, šest meseci pre isteka ugovora sa katalonskm klubom.

БАРСЕЛОНА НА МУКАМА: Меси може да преговара са другим клубовима о трансферу

FOTO: AP

Zimski prelazni rok počinje za vikend širom Evrope, a u Španiji u ponedeljak i svi su nestrpljivi da vide šta će odlučiti jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Mesi je letos tražio od uprave kluba da ga pusti, ali se tadašnji predsednik Đozep Marija Bartomeu pozvao na klauzulu u ugovoru, pa je Argentinac ostao u klubu jer nije želeo da ide na sud.

Njegov ugovor sa Barselonom ističe 1. jula.

U Barseloni su predsednički izbori zakazani za 24. januar i nova uprava će imati zadatak da ubedi Mesija da ostane na Kamp Nou.

Barselona je za godinu dana promenila tri trenera, prošle sezone nije osvojila nijedan trofej, a pretrpela je ponižavajući poraz od Bajerna iz Minhena 2:8 u četvrtfinalu Lige šampiona.

Mediji su spekulisali da bi Mesi mogao da pređe u Mančester siti, gde bi ponovo sarađivao sa trenerom Pepom Gvardolom, ali da je ozbiljan konkurent i Pari Sen Žermen, koji bi velikim ugovorom mogao da ubedi 33-godišnjeg Argentinca da pređe na Park prinčeva.

Uz mesečnu platu od 8,3 miliona evra, prema podacima lista Ekip, Mesi je najplaćeniji fudbaler sveta, ispred Kristijana Ronalda iz Juventusa (4,5 miliona evra mesečno), Nejmara iz Pari Sen Žermena, koji ima oko tri miliona evra i Kilijana Mbapea takođe iz pariskog kluba, koji ima oko dva miliona evra mesečnu platu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)