LUIS IBANJEZ OTKRIO KAKO GA JE "KUPIO" GROF: To što je on uradio, malo koji bi trener... (VIDEO)

Novosti online

02. 01. 2021. u 14:47

IGRAO je Luis Ibanjez u Crvenoj zvezdi samo jednu sezonu, ali je ostao u srcima svih navijača crveno-belih.

ЛУИС ИБАЊЕЗ ОТКРИО КАКО ГА ЈЕ КУПИО ГРОФ: То што је он урадио, мало који би тренер... (ВИДЕО)

FOTO: Tviter/Printskrin

Kao igrač Dinama iz Zagreba njegov dolazak u Srbiju izazvao je veliku pažnju. Dok je požrtvovanošću na terenu kupio srca svih navijača. 

Posebno je ostao upamćen njegov gol u 150. večitom derbiju koji se igrao u Humskoj. 

S obzirom da je Argentinac igrao derbi i u Hrvatskoj i u Srbiji, upitan je da prokomentariše koje su to osnovne razlike kada igraju Zvezda - Partizan, odnosno Dinamo - Hajduk.

"Tamo kad je derbi, kako su jedni pored drugih - oni ne mogu da se vide", rekao je Ibanjez u podkastu za "Podkast Inkubator".

"Hajduk i Dinamo su daleko, gde je Split od Zagreba, pa se ne vide. Ovamo se tuku svaki drugi-treći dan. Tamo se uvek priča o derbiju, to je borba. Vidi se taj poseban osećaj o derbiju i kad sam slavio gol to je bilo čudo. Osećao sam se stvarno super", dodao je argentinski bek.

U 37 nastupa za Zvezdu zabeležio je 11 golova i 15 asistencija, a posle samo jedne sezone otišao je u Trabzonspor, mada je malo falilo da ostane u Beogradu.

"Jesam, razmišljao sam da ostanem Da smo ušli u Ligu šampiona, ostao bih. Imali smo šansu za Evropu, ali klub koji me je dovodio je stavio klauzulu da ne mogu da igram. Ispali smo od Sasuola i sledeći dan sam otišao u Tursku", poručio je Ibanjez koji se nije proslavio tamo.

Kao najboljeg trenera izdvojio je Miodraga Božovića. 

"Grof, voleo bih da ispričam jednu anegdotu... U Zvezdi nismo dobili tri, četiri meseca platu. Bio je jedan Brazilac sa mnom u timu, on je imao malu platu, a pola je slao u Brazil. Zove me Grof da mu prevodim, "pitaj ga koliko mu treba"... Dao mu je celu platu, ispred mene. Rekao mu je "Sada možeš da treniraš i daješ sto posto", on je mene tada kupio, trener nema potrebe to da radi", rekao je popularni Lučo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024