VAZURA OTVORIO DUŠU: Sve će biti lakše sa Vučelićem u klubu

M. Blažić

02. 01. 2021. u 17:11

GODINA koju smo ispratili u četvrtak uveče svima na planeti je ušla u folder "ne ponovila se", a tim razmišljanjem se vode i u Humskoj.

ВАЗУРА ОТВОРИО ДУШУ: Све ће бити лакше са Вучелићем у клубу

Foto: Privatna arhiva

Godina bez trofeja i bez Evrope u Partizanu uvek predstavlja godinu za zaborav, a uz to je bilo i mnogo udaraca koji su ionako teških 366 dana učinili još težim. O svemu tome u razgovoru za "Novosti" govori generalni direktor crno-belih Miloš Vazura, sa prvom, jasnom željom koja je, svakako, i najvažnija da predsednik kluba Milorad Vučelić u 2021. bude ono što je bio do nesrećnog susreta sa virusom korona u oktobru prošle godine.

- Važno mi je da se predsednik Vučelić vrati na posao, mnogo nam nedostaje, na vezi smo non-stop. On je čovek koji mnogo znači klubu, učestvuje u radu od kako je izašao iz bolnice, nadamo se da će biti 100 odsto uključen uskoro, da bude sa nama. To je u ovom trenutku najveća želja svih nas - ne ostavlja dilemu Vazura.

Uz ono što je najvažnije, a to je svakako zdravlje, što je donelo mnogo zebnje i strepnje svima u klubu, ni na takmičarskom planu nema mnogo toga po čemu bi se pamtila 2020.

- Teška godina, imali smo smenu trenera. Savo je ostavio dosta dobrih stvari, ali eto posle Vojvodine nije on mogao više, sam je hteo da ide. Već tada je napravljen ozbiljan zaostatak zbog dva poraza na gostovanjima u Pazaru i Novom Sadu. Nedostaju nam mnogo i navijači.

Dolazak Aleksandra Stanojevića je početkom septembra predstavljao poprilično iznenađenje za ovdašnju fudbalsku javnost.

- Sale Stanojević je bio želja i pre godinu, dve i tri. On je pravi "grobar", čovek koji živi Partizan, zna šta znači Partizan. Stvorila se situacija da i on želi da se vrati. Doveli smo pravog čoveka koji može da stabilizuje klub, što se i pokazalo. Jako je predan, svaki svoj minut posvećuje klubu i radu i često se šalim da zaradi svaki dinar.

Prethodni pokušaji nisu bili uspešni iz različitih razloga.

- Uvek je Sale bio za Partizan tu, ali nisu se poklapale kockice. Imao je neke inostrane angažmane, dva puta smo pregovarali. Mislim da je on shvatio kolika je naša želja, a i tim mu se svideo. Saradnja sa njim je sjajna, razume i finansije, svaku odluku zajednički donosimo, sagledavamo svaku situaciju.

Finansije su večita tema, posebno u situaciji kada Partizan ne uspe da se plasira u grupnu fazu jednog od dva takmičenja pod okriljem UEFA.

FOTO: N. Paraušić

 

- Kad se ne plasiramo u Evropu imamo mnogo finansijskih problema, dolazili smo u situaciju da nekad nemamo za plate. U poslednje dve, a posebno u poslednjih godinu dana, pokazali smo da najbolje prodajemo igrače, unovčili smo dobre igre pojedinih igrača u Evropi. Sada, i pored nesrećnog ispadanja od Belgijanaca, opstajemo i završavamo godinu sa redovnim platama i redovnom situacijom. Odlaskom Sadika, što je bila i želja igrača, finansijski smo uspeli da nadomestimo to što se nismo plasirali u Evropu.

Najaktuelnija tema, zimski prelazni rok, za sada, protiče mirno u Humskoj.

- Ne može prelazni rok baš da se planira, sve zavisi od prodaje, od ponuda. Prelazni rok će kod nas doneti nešto konkretno tek od 10, 15.januara ozbiljnije. Živa je stvar, tada ćemo znati ko može da ide, ko će doći, jer dolasci zavise od odlazaka. Sigurno je da se ništa konkretnije neće dešavati u prvoj polovini januara.

Za kraj i osvrt na negativne priče o radu uprave.

- Ne bavim se komentarima, znam da svoj posao radim najbolje moguće. Moj posao je da klubu obezbeđujem finansije, da prodajemo dobro igrače, mislim da sam se u tome dokazao u poslednjih šest godina. Ne želimo da prodamo igrača, pa da ga nikad više ne ode neko u taj klub. Milenković, Vlahović, Pavlović su pravi primeri dobrog rada - zaključio je Vazura.

NE "TROŠIMO" TRENERE

POSLEDNjIH godina konstantno je prisutna priča o tome da klub "troši" mlađe trenere sa čime se Vazura ne slaže.

- Nijedan trener nije smenjen pogledajte koliko godina unazad, sa svima sam u dobrim odnosima. Savo je bio pre nekoliko dana u klubu, skoro sam se čuo sa Markom Nikolićem, sa Ivanom Tomićem. Svi su momci za primer, sjajni. Trudimo se da svaki trener ostane što duže u Partizanu, a vidim da je to i želja Saleta Stanojevića.

NEMA TRANSFER LISTE

KLASIČNA transfer lista, po rečima prvog operativca kluba, ne postoji.

- Pitajte igrače da li ih neko tera iz kluba. Ne, naravno. Ako igrač neće da ide niko ne može da ga tera. Jedemo isti hleb, živimo isti život. Nemoguće je zadržati igrača koji dobije četiri puta jače uslove. Nikome ne može dobro da donese nezadovoljan igrač. Ko ne može da da sto posto valja naći način, sešćemo i naći opcije. Stanojević želi samo igrače koji su spremni da daju 100 odsto. Bajebek se oporavio, pokazuje veliku želju i sigurno ostaje u klubu.

ZADRŽATI ZDJELARA I ŠĆEKIĆA

PORED dolazaka, jasno je da navijače Partizana interesuje i ko će ostati u igračkom kadru u nastavku sezone.

- Sa Zdjelarom i Šćekićem smo razgovarali i kada se vrate sa odmora definisaćemo detalje. I oni i mi želimo da ostanu u klubu. Mislim da je Svetozar Marković srećan kod nas, pregovaraćemo dalje jer nemamo klauzulu. Pokušaćemo da ga otkupimo od leta, jer ne verujem da će ga Olimpijakos davati dve godine na pozajmicu. Filip Stevanović potpisuje zvanično za Mančester siti i nemamo potrebu da jurimo transfere. Sada pravimo tim za kvalifikacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)