ZVEZDIN BISER NEPRIKOSNOVEN: Nikolić po statističkim parametrima predvodi Zvezdu

Novosti online

03. 01. 2021. u 15:25

MLADI vezista Crvene zvezde Veljko Nikolić je 28 puta obukao dres Crvene zvezde u protekloj polusezoni, po tom podatku izjednačio se sa Milanom Gajićem od koga je skupio 162 minuta više.

ЗВЕЗДИН БИСЕР НЕПРИКОСНОВЕН: Николић по статистичким параметрима предводи Звезду

FOTO: M. Vukadinović

Po podacima koje je Crvena zvezda objavila na zvaničnom sajtu Nikolić je na terenu proveo 2049 minuta, a jedino ga nije bilo na terenu za duele sa Omonijom u evropskim kvalifikacijama, kao i protiv Radnika u Surdulici. 

Uspeo je da tri puta pogodi mrežu rivala i isto toliko asistira. Ipak, još jedan fudbaler se na toliko mečeva našao na terenu, premda je vremenski to bilo kraće - Milan Gajić je 1887 minuta pokrivao desnu aut-liniju.

Upravo ovaj podatak potvrdio je tvrdnje čelnika kluba o forsiranju mladih igrača. Osim što je Crvena zvezda tokom jeseni imala sedam "bonus" igrača u sastavu, i što postoje indicije da će taj broj na proleće biti još veći - naši mladi fudbaleri su zaista igrali i imali veliku minutažu.

Nikolić je po broju odigranih utakmica iza sebe ostavio Milana Borjana koji je nastupio na 27 mečeva, Borjan je imao više minuta zbog pune minutaže, te je u tom segmentu ispred mladog Nikolića. 

Takođe, 27 puta se na terenu našao i Miloš Degenek sa 2201 skupljenim minutom, a meč manje ima, još jedan mladi igrač - Njegoš Petrović (1436), kao i Radovan Pankov (1863). 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!