FSS NA PRAGU REŠENJA: Savo selektor - Piksi savetnik

N. Iljukić

05. 01. 2021. u 20:33

FUDBALSKI savez Srbije završio je pregovore sa Savom Miloševićem, koji bi za nekoliko dana trebalo da zameni Ljubišu Tumbakovića na mestu selektora reprezentacije, a Dragan Stojković je, prema saznanjima "Novosti", vrlo blizu uloge savetnika. Nekadašnji saigrači u nacionalnom timu, sada su pred promocijom na dve sasvim nove funkcije!

ФСС НА ПРАГУ РЕШЕЊА: Саво селектор - Пикси саветник

Foto: M.Vukadinović

Savo i Piksi bi tako preuzeli obavezu da, svako na svoj način, povede našu selekciju, posrnulu u misiji odlaska na EP, na put ka Mindijalu u Kataru 2022.

Pregovori predsednika FSS Slaviše Kokeze i Stojkovića o selektorskoj funkciji su propali, jer Piksi ne želi da sedne na klupu "orlova" i tako ostane bez sjajne plate koju, po slovu ugovora i dalje prima u kineskom Gvangdžou RF. Vladan Milojević je još ranije poslao poruku da ga taj posao, zasada, ne zanima, dok su pregovori sa Veljkom Paunovićem, Vladimirom Ivićem, Slavišom Jokanovićem i još nekoliko kandidata bili u početnoj, ili čak ni u početnooj fazi...

Milošević bi tako postao 12. selektor Srbije. Od 2006. do danas, trojica predsednika saveza (Terzić, Karadžić, Kokeza) dovodili su čak 11 trenera (Ćurčić dva puta sedeo na klupi). Savo će na vrlo simboličan način da se vrati u srpski fudbal iz kojeg je, na više nego simboličan način i otišao u avgustu prošle godine, kada je na meču Vojvodina - Partizan, iznerviran jednom spornom odlukom sudije Srđana Jovanovića, bacio flašicu vode u teren, bio odmah isključen, a na putu ka svlačionici volejom katapultirao mikrofon pokraj terena.

- Idem odavde i više nikada se neću vratiti u srpski fudbal - rekao je pre pet meseci Milošević, misleći valjda na povratak u domaću Superligu "bez briga"...

Foto: M.Vukadinović

 

Sada, pet meseci kasnije, evo Miloševića na pragu klupe "orlova". Promocija se očekuje tokom sledeće nedelje, a istog dana bi i Stojković trebalo da bude proglašen za savetnika. Inače, Savo je već dugo u sistemu funkcionisanja FSS. Bio je, uz Mitra Mrkelu i naravno selektora Veljka Paunovića, jedan od najzaslužnijih za uspeh "orlića" koji su 2015. na Novom Zelandu osvojili svet. Bio je kod Tomislava Karadžića potpredsednik FSS, a i dalje je delegat Skupštine naše kuće fudbala. Zna dešavanja u srpskom fudbalu "u dušu", a aktuelni reprezentativci ne bi imali ništa protiv da im on dođe za selektora.

ĆURČIĆ U STRUČNOM ŠTABU

INTERESANTNO je da će Milošević u svom stručnom štabu ponovo da radi sa pomoćnicima iz Partizana. To su bivši selektor Srbije Radovan Ćurčić i Nenad Cvetković. Čekaju se još kondicioni i trener golmana.

SVE POČELO OD FERGUSONA

POHVALIO se svojevremeno Savo Milošević da ga je jedan fudbalski velikan savetovao da postane trener.

- Na UEFA seminarima sam sa velikim trenerima analizirao nekoliko mečeva Lige šampiona i Lige Evrope. Posle tih analiza mi je prišao Aleks Ferguson i posavetovao me da ozbiljno razmislim da počnem da se bavim trenerskim poslom - prisetio se svojevremeno Milošević.

SPEC. VN

SRBIJA čeka 12. selektora od 2006, a od te iste godine Nemce vodi samo jedan čovek, Joakim Lev, i ta selekcija je u svojoj istoriji imala ukupno 12 selektora?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana