MILAN JOVANOVIĆ: Nemanja Vidić je pravičan i pošten do srži! Poražavajuće je ignorisati njegove stavove

Novosti online

06. 01. 2021. u 09:50

MILAN Jovanović jedan je od fudbalera koji su u nacionalnom timu Srbije ostavili veliki pečat.

МИЛАН ЈОВАНОВИЋ: Немања Видић је правичан и поштен до сржи! Поражавајуће је игнорисати његове ставове

Foto: D. Milovanović

U razgovoru za "Kurir" govorio je o reprezentaciji, kao i neizbežnoj temi u fudbalskoj Srbiji u poslednjim nedeljama, Nemanji Vidiću.  Jovanović smatra da stanje u reprezentaciji nije na nivou na kome bi trebalo da bude. U domaćem šampionatu našao je pozitivnu tačku. 

"Činjenice su da nam se A reprezentacija, ali i nijedna mlada selekcija nisu plasirale na Euro i to mi kao navijaču nikako ne prija. Moramo i možemo bolje, ali važnije od samog rezultata su problemi koje imamo, a tiču se sistema vrednosti. Imamo sumnju na regularnost takmičenja, problem huliganizma, hipoteku korupcije koja je tu decenijama unazad. Obradovale su me najave za infrastrukturne projekte i jedan detalj mi se neobično svideo, a to je da dva mlada igrača do 21 godine moraju da počinju utakmicu u Superligi. To zaista podržavam", rekao je Jovanović. 

Nekadašnji vezista Anderlehta, Standarda i Liverpula potom je govorio o "ratu" koji tinja na relaciji Vidić - Kokeza. 

"Nikada nisam diskusiju spustao na lični nivo, osim ako nije afirmativna. Trudim se da poštujem svačiji integritet i da svojim izjavama ne radikalizujem atmosferu, već da pošaljem umirujuće poruke. Dominantno osećanje naše civilizacije je strah, pa su tako jedni u strahu da nešto kažu, a drugi da čuju kritike. Osnovno demokratsko pravo je pravo na javno iznošenje stava. I Vidić je to uradio - oštro i nepokolebljivo. To korespondira sa čvrstinom njegovog karaktera. Pravičan je i pošten do srži i prema tome ne treba biti autističan. Poražavajuće je ignorisati njegove stavove. Naprotiv, to treba analizirati i njegovim kritikama pristupiti konstruktivno.

Iznete su i tvrdnje da iza Vidića stoji neko. 

"Vrlo precizno sam pročitao Nemanjin intervju, čini mi se da nigde nije tražio ničiju podršku. Ona mu nije ni potrebna. Nije pravio nikakve klanove, to se veštački potencira. I s tim moramo stati, jer nam ništa dobro neće doneti. Vidićev povratak u srpski fudbal bio bi "svemirski transfer", imao bi snagu meteora i društveni značaj koji bi prevazišao fudbalski format. Deca bi dobila istinskog idola, logičnu i zdravu identifikaciju. U situaciji kada mnogi odlaze iz zemlje njegov povratak bi nosio poruku ogromnog optimizma. Moramo negovati najbolje, posebne i unikatne. Uveren sam da država i društvo neće propustiti ovu priliku", zaključio je Jovanović.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili