BEJL UŽIVO S PROZORA KUĆE Stanovnici Krozbija izašli na ulice da vide Murinja i zvezde Totenhema

Đ. S.

11. 01. 2021. u 22:06

NAVIJATE za tim iz osme lige, pandemija vas drži van stadiona već mesecima i onda pravo niotkuda gledate Gereta Bejla kroz prozor svoje kuće. U prevodu, sva čar i draž FA kupa, najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu u kojem su se u nedelju sreli Totenhem i Marin, ekipa iz amaterskog ranga ostrvskog fudbala.

БЕЈЛ УЖИВО С ПРОЗОРА КУЋЕ Становници Крозбија изашли на улице да виде Муриња и звезде Тотенхема

FOTO: Tanjug/AP

Rezultat će malo ko zapamtiti, "pevci" su bili ubedljivi - 5:0, ali celokupan doživljaj, počev od dolaska premijerligaša u gradić Krozbi, do razmene dresova sa igračima čija nedeljna plata prevazilazi primanja celog tima, teško da će iko u Marinu zaboraviti.

- Nismo mogli ni da sanjamo da ćemo da ugostimo Totenhem, možda smo mogli i bolje, možda sam i previše kritičan, ali sam više nego ponosan na ono što smo učinili. Murinjo nam je čestitao, pohvalio je i teren na kojem igramo. On shvata engleski fudbal - rekao je trener osmoligaša Nil Jang.

Kako za njega i njegove igrače, tako je i za navijače Marina, ovo bio vrhunski ugođaj. Oglušili su se i o mere socijalne distance propisane od strane vlade, okupili su se ispred "Rozet parka" kako bi pozdravili svoje ljubimce a u jednom trenutku je i policija morala da reaguje.

Ono što je takođe postalo hit na internet nebu Engleske, jeste i fotka jednog od navijača koji je kroz prozor svoje kuće uslikao Bejla na terenu, na šta mu je Velšanin šmekerski odgovorio na "Tviteru".

Na kraju, uprkos preporukama igrači Marina su razmenili dresove sa rivalima, čime su se pohvalili na društvenim mrežama.

- Trenutak koji ću zapamtiti do kraja života, ponosan sam na ove momke - napisao je Džoš Hmami, koji je zadužio dres Serhija Regilona.

PRODATO 30.000 "VIRTUELNIH" KARATA

ZBOG propisanih mera, navijači su odavno van stadiona u engleskom fudbalu, što je u velikoj meri otežalo funkcionisanje i finansiranje niželigaških timova.

Zbog toga je pokrenuta onlajn akcija prodaje karata za meč Marina i Totenhema, pa je 30.000 ulaznica po ceni od 10 funti prodato, što će u velikoj meri olakšati funkcionisanje ovog poluamaterskog tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)