PARTIZANOV VEZISTA BI MOGAO DA ODE U AZIJU: Arapi i Kineze žele Sumu

M. BLAŽIĆ

12. 01. 2021. u 20:19

POČETAK godine očekivano nije doneo preveliku buru na planu dolazaka i odlazaka u Partizan.

ПАРТИЗАНОВ ВЕЗИСТА БИ МОГАО ДА ОДЕ У АЗИЈУ: Арапи и Кинезе желе Суму

FOTO: N. Paraušić

Crno-beli dres je zadužio samo povratnik Marko Živković, koji je u prvim danima 2021. stigao iz Voždovca, dok sa druge strane niko još nije napustio klub, od čega će suštinski zavisiti sve kada su u pitanju naredni potezi na planu angažovanja novajlija.

Prema informacijama iz Humske, na stolu sportskog sektora se trenutno ne nalazi nijedna konkretna ponuda za nekog od pulena Aleksandra Stanojevića, ali je jedan igrač ipak u žiži, bar što se tiče svakodnevnog raspitivanja i "opipavanja pulsa".

Reč je o Sejdubi Sumi, koga najviše žele klubovi iz Saudijske Arabije i Kine, pa bi u slučaju konkretnijih dejstava iz Azije njegov odlazak mogao da bude uzet u razmatranje.

Gvinejac je pred kraj 2019. produžio ugovor sa crno-belima, koji mu sada ističe poslednjeg dana 2022, i na taj način je omogućio klubu da dobro zaradi u slučaju njegove eventualne prodaje ove zime, pa i tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Omaleni vezista je u prvom delu sezone odigrao 13 utakmica, postigao tri gola i zabeležio sedam asistencija, a nema sumnje da bi Suma bio mnogo produktivniji da nije bilo povrede oka zarađene u večitom derbiju zbog koje je van terena proveo više od mesec dana. U klubu su pripremljeni za sve varijante, a veoma važnu ulogu će igrati i planovi fudbalera, odnosno želja da mu naredna stanica u karijeri budu Saudijska Arabija ili Kina.   

TRILING MEĐU "ORLOVIMA"

REPREZENTACIJU Srbije od 21. do 31. januara očekuje mini-turneja po SAD, a kadar "orlova" bi trebalo da čine i trojica fudbalera kluba iz Humske. Pozivi su stigli za Sašu Zdjelara (na slici), Slobodana Uroševića i Filipa Stevanovića, kao i za Lazara Markovića, koji se zahvalio i odlučio da prođe kompletne pripreme sa timom.

Partizan sutra putuje na dvonedeljne pripreme u Tursku, a s obzirom na gotovo potpuno poklapanje termina, izvesno je da Stanojević u Beleku neće moći da računa na pomenutu trojicu.

Drugi igrač za čije usluge trenutno postoji najveće interesovanje je Saša Zdjelar. Pouzdani zadnji vezni je šest meseci od isteka ugovora i situacija vezana za njegov ostanak ili odlazak je trenutno bukvalno 50-50.

Poslednjih dana u Humskoj telefoni konstantno zvone iz Turske, sa adresa nekoliko tamošnjih prvoligaša, ali će, kao i u slučaju Sume, presuditi planovi i želje igrača. U slučaju da se ne pojavi ponuda koja bi zadovoljila i klub i igrača, Zdjelar će verovatno do kraja prelaznog roka parafirati produžetak saradnje sa crno-belima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili