KAMENOVIĆ IDEALAN ZA SERIJU A: Može da igra i beka i štopera, to Italijani cene

Z. Ć.

13. 01. 2021. u 20:55

FUDBALSKI dragi kamen Čukaričkog - Dimitrije Kamenović. Mladi reprezentativac Srbije odlazi na leto sa Banovog brda pravo u Večni grad, i to kod Sergeja Milinković-Savića.

КАМЕНОВИЋ ИДЕАЛАН ЗА СЕРИЈУ А: Може да игра и бека и штопера, то Италијани цене

FOTO: M. Vukadinović

Ostalo je još samo da se obave pregledi i još neke formalnosti pa da Kamenović (20) potpiše petogodišnji ugovor sa Laciom, vredan 2,5 miliona evra. Po dogovoru, levi bek će ostati do kraja sezone u Čukaričkom na pozajmici i posle toga se seli u Rim. Lacio ga je pratio nekoliko sezona i sada je s razlogom ugrabio priliku da ga angažuje.

- Zanimljiv je za Italijane jer je građen tako da može da igra i štopera. Ekipe u Seriji A često igraju sa trojicom igrača u liniji, a on je levonog i može da se uklopi u sve formacije. Mlad je, ima 20 godina i standardan je već godinu dana. Krupan je, stamen, visok i jak. Ima dugačak korak, smisao za igru, odličan je u skoku. Uz sve to, kod njega postoji ogroman prostor za napredak. U Laciju su sigurno dobro procenili da Kamenović poseduje ozbiljnu perspektivu - kaže Dušan Đorđević, trener Čukaričkog.

Prošlog leta, napadač Slobodan Tedić je za tri miliona evra prodat Mančester sitiju, sada će Lacio pazariti Kamenovića, momka iz Pirota koji je od juniorskih dana Čukin školarac.

- Za sve u klubu je ovo priznanje, jer je politika Čukaričkog da forsira i gura decu iz svoje škole. To se sve više isplaćuje. Naravno, potrebno je vreme da deca stasaju. Sada je Kamenović odskočio, a ima još talanata i nikad se ne zna ko će sledeći da privuče pažnju evropskih klubova - dodaje Đorđević.

U poslednjih nekoliko godina Čukarički je prodao i  Stojanovića (Čikago), Mićina (Udineze), Stojiljkovića (Braga), Brežančića (AZ)...

KRENUO STOPAMA KOLAROVA

SLIČAN put poput Kamenovića imao je još jedan naš levi bek - Aleksandar Kolarov. Kapiten "orlova" igrao je u Čukaričkom, pa je otišao u OFK Beograd, odakle je prešao u Lacio na velika vrata, za 925.000 evra, prema podacima "Transfermarkta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati