LEPA ZARADA ZA FSS: Od turneje 200.000 dolara

Z. ĆOROVIĆ

14. 01. 2021. u 17:41

STIŽU dolari na Terazije. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, FS Srbije će zaraditi 200.000 zelenih novčanica od američke turneje, na kojoj će reprezentacija, sastavljena od superligaških igrača, odigrati dve prijateljske utakmice - prvu 25. januara protiv Dominikanske Republike u Santa Domingu i drugu, 30. januara sa selekcijom SAD u Orlandu.

ЛЕПА ЗАРАДА ЗА ФСС: Од турнеје 200.000 долара

Foto: Nebojsa Parausic

Drugi benefit ove turneje je afirmacija igrača iz domaćeg prvenstva, kao i nekoliko mladih reprezentativaca, tako da je logično što je ekipa poverena Iliji Stolici, selektoru mladih.

- Odlučili smo se za ovu turneju iz nekoliko razloga. Prvo, Savez će od ovoga imati finansijske koristi, a opet pružićemo mogućnost klubovima Superlige da kroz zvanične utakmice reprezentacije afirmišu igrače. U oba meča očekujemo maksimalno zalaganje momaka i nadamo se pozitivnom rezultatu - rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor FS Srbije.

Akcija sličnih ovoj bilo je i ranije, poslednji put u septembru 2016. kada je Srbija B pod vođstvom tadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina doživela ubedljiv poraz od Katara (0:3), ali je popravila utisak remijem (0:0) u Arizoni sa SAD. I tada se pričalo da je turneja finansijski isplativa, mada je bilo i kritika zbog slabijih izdanja. Ovoga puta je poznato i to da rezultati, kakvi god bili, neće uticati na rejting Srbije, jer se utakmice igraju van termina FIFA.

Selektor Stolica već je objavio spisak 25 igrača na koje računa. "Orlove" će predstavljati igrači iz 15 ekipa Superlige, uz mladog reprezentativca Ranka Veselinovića, člana kanadskog Vankuvera.

KRSTAJIĆ ZADOVOLjAN ZBOG LUKIĆA

MLADEN Krstajić, bivši selektor, a sada novi trener superligaša TSC, srećan je što je najbolji strelac ekipe Nenad Lukić dobio poziv da igra za "orlove" na američkoj turneji.

- Veliko je zadovoljstvo što TSC ima igrača u reprezentaciji, ali mi je sa druge strane žao što Lukić, kao jedan od najboljih igrača, neće biti na drugom delu priprema - rekao je Krstajić.

Predstavnike neće imati pet elitnih klubova: Zlatibor, Novi Pazar, Bačka, Napredak, dok je Savez izašao u susret Crvenoj zvezdi da zadrži sve igrače zbog priprema za dvomeč sa Milanom u Ligi Evrope. Najviše igrača dolazi iz Partizana i Vojvodine, po trojica. Crno-belih bi bilo najviše da se Lazar Marković nije ljubazno zahvalio na pozivu jer želi da se na pripremama u Turskoj nametne treneru Aleksandru Stanojeviću.

Stolici neće biti lako, jer je ekipa na brzinu sklepana, ali sa druge strane, činiće je fudbaleri kojima će ovo možda biti i jedina prilika da obuku dres sa najdražim grbom, pa se ne bi smelo sumnjati u njihov voljni momenat. Pripreme počinju sutra u SC FSS u Staroj Pazovi, na put se kreće 21. januara, dok je povratak planiran 1. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)