U NOVOM BROJU TIPA: Portugal, Engleska i Italija poprište najatraktivnijih utakmica!

„REDSI“ 67 puta zaredom nisu pali kod kuće! „Zmajevi“ od oktobra bez poraza o Plavo-crni čekaju trijumf četiri godine

У НОВОМ БРОЈУ ТИПА: Португал, Енглеска и Италија поприште најатрактивнијих утакмица!

Foto: AP

Sve se "crta" za uživanje u fudbalu u danima pred nama. Zbog izuzetno hladnog vremena i korone, mnogi neće pomisliti ni do prodavnice da odu, jedino možda do najbliže kladionice, kako bi se što bolje spremili za užitak u tri super derbija, zbog kojih će i prognozeri i svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu ostati "prikucani" ispred televizora u toplini svojih domova. 

Engleska, Italija i Portugal će biti poprište najatraktivnijih fudbalskih bitaka, a čar svemu daje i to što u tim prvenstvima jednostavno nema većih rivalstava. Dakle, Porto - Benfika, Inter - Juventus i Liverpul - Mančester Junajted, tri poslastice na kojima može dobro i da se zaradi.

 Takođe, za date ekipe ovo su jedne od najvažnijih utakmica u sezoni, borba za vrh tabele se zahuktala u sve tri lige i vrlo lako bi neki od ovih susreta mogao da ima veliki uticaj na šampionsku trku. 

"DRAGAO" ČEKA GOLEADU

Program će otvoriti Portugalci u petak (22.00). Sastaće se Porto našeg Marka Grujića i Benfika, timovi koji su izjednačeni na tabeli sa 31 bodom, četiri iza vodećeg Sportinga. Ova dva rivala su pred kraj prošle godine odigrali meč u finalu Superkupa, u kojem je Porto glatko slavio rezultatom 2:0. Slično je bilo i u poslednjih nekoliko okršaja najvećih rivala Portugala, Benfika se samo jednom radovala na poslednjih pet derbija. Lisabonskim "orlovima" ne ide na ruku ni to što je u poslednje vreme Porto u izuzetnoj formi, nisu izgubili takmičarski meč još od 30. oktobra 2020, a ujedno su i najraspoloženiji tim tamošnjeg prvenstva, sa prosekom od skoro tri gola po susretu. Sa druge strane, Benfika se pomalo mučila sa rivalima, od pet odigranih susreta unazad, trijumfovali su na tri uz remi i poraz.

Istorijski gledano, međusobni okršaji velikih rivala obilovali su golovima, naročiito u poslednje dve godine i ne bi čudilo kad bi 
na "Dragau" bila još neka rapsodija.

„ĐAVOLI“ BI NA PLUS ŠEST

Pošto će subota biti dan za „odmor“, nedelju će ispuniti najveća utakmica kolevke fudbala. Rivalstvo kao malo koje na svetu, Liverpul - Mančester Junajted je utakmica svih utakmica u Engleskoj, a biće to i susret prvog i drugog na tabeli. "Đavoli" su posle dugo vremena, još od ere Ser Aleksa Fergusona konkurent za titulu u Premijer ligi, a za to je u velikoj meri zaslužna forma ekipe na gostujućim terenima, budući da su skorom od sedam pobeda i jednog remija, bez poraza van svog "Old Traforda". Na drugoj strani, imamo Liverpul, koji na "Enfildu", na kojem će se i sastati ovi timovi u nedelju, drži niz nepobedivosti evo već 67 utakmica zaredom. Znači, negostoljubiv domaćin dočekuje još „goreg“ gosta koji se pretplatio na odnošenje plena sa iz protivničkih domova. Junajted je uz to u seriji od 14 mečeva bez poraza u eltinom rangu ostrvskog fudbala, dok su "redsi" u "mini krizi", uspeli su da u poslednjih sedam mečeva izbore samo tri trijumfa. Ono što može biti motiv više igračima mančesterskog giganta jeste i činjenica da bi prvom pobedom nad „redsima“ posle dve godine mogli da pobegnu najvećem rivalu na tabeli šest bodova i učvrste se na vodećoj poziciji Premijeršipa.

INTER KRENUO DA "ŠTUCA"

Osim najvećeg engleskog, kraj nedelje će ukrasiti i najatraktivniji susret italijanskog fudbala. Inter i Juventus su opravdano ove sezone ostali u senci Milana, ali to ne znači da njihov duel (20.45) neće biti jedan od najvažnijih u sezoni. Naročito za aktuelnog šampiona iz Torina, koji je sa utakmicom manje u zaostaku od četiri boda za četom Antonija Kontea koja se posle pet uzastopnih pobeda, "okliznula" na poslednja dva susreta u Seriji A (poraz od Sampdorije, remi sa Romom). Za razliku od njih, Juve je uspeo da poveže redove posle trzavica na startu sezone, a iako ne deluju ubedljivo i silovito kao nekada, Kristijano Ronaldo i drugovi nose blagu ulogu favorita. Ono što je interesantno je i to da se Inter nije sladio pobedom u ovom derbiju pune četiri godine, a ako želi da održi korak za gradskim rivalom i prekine dominaciju Juventusa u prvenstvu, trijumf u nedelju uveče je obavezan.

BUKMEJKERI STALI UZ "VUČICU"

Pored tri navedena super derbija, prognozere i fudbalske sladokusce očekuje i veliki okršaj Rima (petak, 20.45). Zahuktala Roma koja se probila do trećeg mesta na tabeli će u goste Laciju našeg Sergeja Milinković-Savića po potvrdu dobre forme. Na drugoj strani, "nebeskoplavi" su posle katastrofalnog kraja 2020. godine (dva poraza, remi i pobeda) krenuli da se dižu, vezali su dve pobede, ali su i dalje u nemilosti "bukmejkera", koji daju prednost "Vučici".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda