STANOJEVIĆ: MENADŽERI MI NEĆE GURATI DECU U TIM! Mladi igrači misle da bi odmah trebalo da idu u Mančester ili Liverpul

Milan BLAŽIĆ

16. 01. 2021. u 22:08

PRŠTI na treninzima Partizana od petka uveče kada je crno-bela ekspedicija stigla u Belek, a drugačije i ne može da bude kada se za komandama "parnog valjka" nalazi Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ: МЕНАЏЕРИ МИ НЕЋЕ ГУРАТИ ДЕЦУ У ТИМ! Млади играчи мисле да би одмах требало да иду у Манчестер или Ливерпул

foto: M. Vukadinović

Njegova maksimalna posvećenost radu nešto je što mora da "iskopira" svako u igračkom kadru crno-belih ko želi minutažu kada dođe ono pravo - borba za bodove.

- Svi su došli, generalno, dobro pripremljeni, s dobrom kilažom i u korektnom fizičkom stanju. Iz nesigurnosti zbog povreda, možemo možda da dovedemo špica. U ovakvoj situaciji - nemamo potrebe za angažovanjem novajlija. U špicu imamo Bajbeka, za koga ovo nije nikakav test, znamo šta i koliko može, samo da ga zaobiđu povrede.

Drugog dana priprema pojavio se i prvi manji problem.

- Obradović je osetio bol u kolenu na treningu. Postoji mogućnost da kontaktiramo sa savezom i selektorom, da oni nama izađu u susret u vezi s povratakom Slobodana Uroševića. Imamo i Brežančića, nije dugo igrao, videćemo kako će reagovati. Miljković je sada dobro i očekujem ga ovde na polovini našeg boravka.

Crno-beli su "osigurali" Aleksandra Šćekića, a isti rasplet se očekuje i po pitanju statusa Saše Zdjelara.

- Drago mi je zbog Šćekića, tu je, igrao je kod svakog trenera, zadovoljan sam, voleo bih i Zdjelar da produži. U prelaznom roku nikad ne znate da li će neko da dobije ponudu. Voleo bih da ostanu svi, ali ako neko dobije ponudu - zašto da ne.

PRVI TEST ZAGLEBJE

PARTIZAN danas u 13 časova (TV Arena 1) očekuje prva utakmica na pripremama u Beleku, a protivnik je poljski prvoligaš Zaglebje.

- Igraće dva tima po 45 minuta. Jedino će mladi Purić odigrati 30, pošto mu je ovo prva utakmica - objasnio je Stanojević.

Igrači koji su razmišljali o odlasku iz kluba su imali rok do 9. januara da se izjasne.

- Nisam promenio priču... Ko želi da ide! Šefe, ja se ovde ne osećam komforno, pa... E, do tada su mogli, sad... Ne može. Može neko da dobije ponudu i da je klub razmotri. Niko se nije javio, vidim da je svima super, svi su zadovoljni. Ne žele da odu po svaku cenu. To sam uradio samo iz jednog razloga, da se osećam dobro i mirno kad se bude vodila borba za mesto.

Denis Stojković i Nikola Čolić su ostali u Beogradu i pored činjenice da već imaju iskustva u Superligi.

- Najviše se računa na Stojkovića i Čolića. Zaslužuju da budu ovde, za mene su bolji od ovih novih momaka. Nije u tome poenta. Stojković je prvi put počeo kod mene kao starter, Čolić isto, sad ne bi dobili šansu, potreban im je "apgrejd". Odlazi Filip, znak pitanja je kod Svete. Potrebno je da imaju kontinuitet, u suprotnom - opredeliću se za bonuse koji u kontinuitetu igraju Superligu, bez obzira na to da li su manje talentovani.

Ne krije strateg "valjka" da su pomenuti igrači bili razočarani.

- Loše su prihvatili. Svi oni misle, zajedno s menadžerima koji su okupirali srpski fudbal, da mogu odmah da igraju. To kod mene ne može, ne sad... Nikad! Ako ne odu na pozajmicu, opet neće dobiti šansu... Jović je poslednju utakmicu ušao i namestio gol, Čolić - dve-tri, nije iskoristio, ali verujem u njega. Ta njihova žurba da odu u Mančester i Liverppul... Znate kako prolaze igrači koji brzo odu, brzo i padnu. Najgora stvar je na silu gurati mladog igrača. Možda će samo neko trenutno da se naplati.

TEREN MI JE SVE U ŽIVOTU

NE štedi se Stanojević ni na jednom treningu, konstantno je u komunikaciji sa igračima, "popusta" nema nijednog momenta.

- Za mene je teren sve u životu. Imaš 24 sata u danu, sat i po na terenu. Tu moraš da "ubijaš". Stvarno su profesionalci, zato im verujem, pokazali su to. Sastanak, teren - tu sam... Ko ne isprati tu priču, ne možemo da idemo zajedno dalje - ističe trener "valjka".

Nije fraza, po tvrdnjama Stanojevića, da će borba za mesto u timu biti žestoka.

- Sada da me pitate možeš li da izdiktiraš početnih 11 za prvo kolo ne bih znao. To je dobro, volim da imam 20 igrača u fokusu, ovo preko tog broja su mlađi. Svi treba da znaju da mogu da očekuju da igraju.

Prekidi u poslednje vreme nisu jača strana Partizana.

- Generalno, imamo problem s visinom, malo smo niži i nismo dominantni, radićemo malo kombinacije da kroz njih dođemo do gola. Akcenat će najviše biti na tome da igramo direktnije, intenzivnije, brže! Da više stvaramo šanse pred protivničkim golom. Uvek moraš da ideš 20-30 odsto na bolje nego što si bio. Imamo prostora za to - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića