LEGENDA ATLETIKA NA NOVOM ZADATKU: Fernando Tores preuzeo B tim "jorgandžija"

Novosti online

17. 01. 2021. u 16:47

LEGENDARNI fudbaler Atletiko Madrida Fernandro Tores, sredinom 2019. godine završio je impozantnu karijeru i odlučio je da krene da se bavi trenerskim poslom.

ЛЕГЕНДА АТЛЕТИКА НА НОВОМ ЗАДАТКУ: Фернандо Торес преузео Б тим јорганџија

NA novom zadartku - Fernando Tores/Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Popularni "El Ninjo" se početkom jeseni prošle godine vratio u redove "jorgandžija" – ali u ulozi trenera mlađih selekcija.

Sada je usledio novi iskorak u trenerskoj karijeri. Naime, Tores je postao šef stručnog štaba B tima, kluba iz prestonice Španije.

Pozicija na kojoj se sada nalazi omogućiće bivšem igraču tima sa "Vanda Metropolitana" da više sarađuje sa trenerom prvog tima Atletika - Dijegom Simeoneom koji je i njemu bio strateg.

Ovaj sjajni fudbaler je za Atletiko odigrao 404 utakmice i postigao 129 golova. Ipak, nije uspeo da osvoji La Ligu sa ovim klubom.

No, treba reći da je 2018. godine sa "jorgandžijama" osvojio Ligu Evrope, a malo je nedostajalo da dođe do trofeja i u Ligi šampiona, ali je 2016. godine Real bio bolji u finalu.

Pred Toresom je dosta posla. B tim Atletika se takmiči u trećoj ligi Španije i nalazi se na poslednjem desetom mestu svoje grupe sa učinkom od jedne pobede, dva remija i pet poraza.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije