TRENER ČUKARIČKOG, DUŠAN ĐORĐEVIĆ: Poverenje je ključ uspeha, moramo da budemo još ambiciozniji

Z. ĆOROVIĆ

17. 01. 2021. u 21:08

ČETVORICA trenera iz Beograda sa svojim ekipama zauzimaju prva četiri mesta posle jesenjeg dela Superlige. Dejan Stanković sa Zvezdom odlučno gura ka novoj tituli, Aleksandar Stanojević se vratio u Partizan da se što pre prekine dominacija komšija, dok je Nenad Lalatović već mnogo toga dobrog napravio u Vojvodini.

ТРЕНЕР ЧУКАРИЧКОГ, ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ: Поверење је кључ успеха, морамо да будемо још амбициознији

OSVEŽENjE Dušan Đorđević, trener Čukaričkog/FOTO: N. Paraušić

Novo i izuzetno zanimljivo lice među njima je Dušan Đorđević (50), ambiciozni stručnjak gospodskih manira i bundesligaškog senzibiliteta, koji se za kratko vreme osvežio i "zategao" Čukarički.

Iako se ekipa sa Banovog brda smestila na udobno, četvrto, mesto koje vodi u Evropu, Đorđević je već počeo da priprema svoje fudbalere da razmišljaju o većim izazovima.

- Čim staneš ili pomisliš da si dobar, to ne valja. Bilo bi fenomenalno da na kraju prvenstva budemo još bolji. Neće biti lako da se to ostvari i ne bi trebalo biti nerealan. Ipak, sportski je sebi postavljati najviše ciljeve. Moramo da budemo još ambiciozniji, da se ne zadovoljavamo onim što smo postigli. Čuva se samo prvo mesto, tako da mi ne želimo da branimo četvrtu poziciju, već da u svakom trenutku gledamo kako da napredujemo, ostvarimo više i bolje, uz maksimalno poštovanje svih ekipa koje su trenutno ispred nas - jasan je Đorđević.

Ekipu je preuzeo iznenada, krajem septembra, na sredini prvog dela sezone. Kada je Aleksandar Veselinović prihvatio ponudu iz Emirata, u klubu su procenili da je najbolje rešenje da njegovog asistenta Đorđevića gurnu u prvi plan.

- Vodeći ljudi Čukaričkog ukazali su mi veliko poverenje i čast da preuzmem ekipu iz te uloge pomoćnika. Moj trenerski put nije bio lak. U prethodnih 12 godina vodio sam kadete, omladince, ekipe iz pete, četvrte, treće lige... I čekao sam. U stvari, sebi kažem, nisi čekao, nego si se spremao za ovu priliku. Uvek sam se trudio da karijeru gradim poštenim radom i poštenim odnosima, to sam ja. Potpuno sam iskren i direktan i na tome zasnivam odnos sa igračima. Kada steknemo poverenje jedni u druge, tada smo na ozbiljnom putu ka uspehu. Sve to mora da prati fudbalsko znanje i stručnost, želja za napredovanjem.

MLADI IGRAČI PRIORITET

PROŠLE godine Slobodan Tedić je otišao u Mančester siti, a ove Dimitrije Kamenović u Lacio. Čukarički je postao odskočna daska mladim igračima za velika dela.

- Filozofija Čukaričkog je razvoj mladih igrača i za svakog trenera je najbolji znak. Za tržište je najkorisnije da razvijaš igrače kroz ofanzivan fudbal, jer Evropu ne zanima defanziva, na ceni su odbrambeni igrači koji i ofanzivno mogu da stoje visoko - kaže Đorđević.

Ta dobra hemija u ekipi ne vidi se samo kroz dobre rezultate, već po ocenama i komentarima da se kod mnogih igrača uočava napredak i da su puni samopouzdanja.

- Na kraju kada se završio prvi deo prvenstva,svima nam je bilo i malo žao. Moja veza sa ekipom je sve jača, atmosfera u timu je fenomenalna. Tako je i sada na pripremama u Antaliji. Pokušavam da pripremim tim za svaki epilog na terenu. Da probamo da igramo visoko, da probamo sa presingom, da trajemo u tome. Međutim, dese se momenti u utakmici da te protivnik nadjača. Ipak, trudiću se da nikad ne odustajemo od direktnog, hrabrog fudbala, agresivnog i brzog sa ispunjavanjem svih obaveza u žestom ritmu - naglašava Đorđević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić