ZDJELAR O PRODUŽETKU SARADNJE: Ako odem iz Partizana želim u neku od najjačih liga

M. Blažić

18. 01. 2021. u 21:30

MIRNA je ova transfer zima u Humskoj, sa tendencijom da tako ostane do kraja prelaznog roka. Crno-belu opremu je zadužio samo povratnik Marko Živković, Aleksandar Šćekić je produžio ugovor sa klubom do 2023, dok se na izlaznim vratima još nije pojavio nijedan igrač na kojeg je trener Aleksandar Stanojević ozbiljno računao tokom jeseni.

ЗДЈЕЛАР О ПРОДУЖЕТКУ САРАДЊЕ: Ако одем из Партизана желим у неку од најјачих лига

Saša Zdjelar Foto FK Partizan

Negde između nastavka saradnje i oproštaja od najdražeg dresa trenutno se nalazi Saša Zdjelar. Momak koji nikada nije krio da kod njega između ljubavi i obaveza u Humskoj stoji znak jednakosti ulazi u poslednju polusezonu ugovora.

- Situacija je specifična, pregovaram sa klubom, videćemo šta će biti, pričamo i dalje - kaže Zdjelar. Ne postoji rok dokle možemo da se dogovaramo, niti su oni meni dali, niti ja njima. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik i biti zadovoljni. Bilo je poziva, ali ne želim da idem tek tako. Igram u velikom klubu i potreban je pravi izazov da bih otišao. Mnogo puta sam rekao da želim u neku od top pet liga da oprobam sebe. Veliki klubovi su uvek opcija, ipak, zasad nije stiglo ništa konkretno.

Zdjelar se sa Olimpijakosom navikao na najviše ciljeve, tako je nastavio i u Partizanu.

U EVROPI BI SVAKO IZBIO NA VRH

PARTIZAN je u finišu jeseni upisao osam vezanih pobeda, što nije donelo ništa konkretno u trci sa Crvenom zvezdom.

- Kad kasnimo devet bodova za najvećim rivalom nije lako. Napravili smo veliki niz, a nismo smanjili razliku ni bod. To je neverovatno, svako ko to uradi u Evropi izbije na vrh - u neverici je Zdjelar.

- Ko želi da napreduje, mora da razmišlja samo o boljem klubu. Igrati u Partizanu i otići u klub koji nema ambicija je korak unazad. Nije lako, u životu je sve neko preživljavanje nečega. Glavom bih možda i želeo, a opet volim ovo sve, volim ovaj klub, dobro se osećam u Partizanu.

Posle tri godine boravka u crno-belom taboru ima "štikliranih" stvari, ali i onih koje su ostale ispod crte.

- Nedostaju mi te neke stvari u Partizanu zbog kojih sam došao. Bio sam kapiten, što sam sanjao kao klinac gledajući Saleta Ilića sa trakom na ruci. Nije ipak sve oko ostvarenja nekih snova samo do mene i ekipe.

Prethodnu godinu će mnogi želeti da zaborave, ali Zdjelar ima razloga da je podvuče dva puta, kada je u pitanju karijera.

- Zadovoljan sam kako sam igrao, možda je to i najbolja godina u mojoj karijeri, vratio sam se u reprezentaciju... Velika je stvar kada navijači misle da si najbolji igrač Partizana. Ipak, najvažniji je učinak ekipe - zaključio je motorino Partizanovog tima, bez koga se ne može zamisliti igra crno-belih.

ILIEV: NIŠTA OD STUPAREVIĆA

DOVOĐENjE napadača u ovom trenutku nije prioritet Partizana, pošto pored klasičnih špiceva Bajbeka i Štulića, Stanojević ima i nekoliko alternativnih rešenja. Otud i ne čudi da je Ivica Iliev negirao pisanja o mogućem dolasku Filipa Stuparevića.

- Nema istine u tome, iako se radi o dobrom, mladom igraču koji već ima internacionalno iskustvo. Imamo izuzetan broj kvalitetnih fudbalera i dolazaka će biti, eventualno, u slučaju nekog odlaska - pojasnio je Iliev.

SPEC. UKRAJINSKA Zorija je otkazala Partizanu test meč zakazan za 28. januar, a u igri za zamenu su slovenačka Mura i makedonski Sileks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024