SVETSKO PRVENSTVO ZA KLUBOVE: Izvučeni parovi, čeka li nas spektakl u finalu?

Novosti online

19. 01. 2021. u 20:54

FUDBALERI Bajerna iz Minhena moraće da pobede šampiona Afrike ili Katara kako bi stigli do finala Svetskog klupskog prvenstva, odlučeno je danas žrebom u Cirihu.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА КЛУБОВЕ: Извучени парови, чека ли нас спектакл у финалу?

FOTO: AP

Pobednik Lige šampiona će turnir početi u polufinalu gde će 8. februara igrati protiv pobednika četvrfinala u kojem se sastaju egipatska ekipa Al Ahli i domaćin turnira, katarski Al Duhail.

Predstavnik Južne Amerike biće poznat posle finala Kopa Libertadores koje je na programu 30. januara, a u kojem se sastaju Palmeiras i Santos.

Šampion Kopa Libertadores igraće u polufinalu sa pobednikom CONCACAF Lige šampiona, meksičkom ekipom Tigres, ili sa pobednikom Azijske lige šampiona, ekipom Ulsan iz Južne Koreje.

Svetsko klupsko prvenstvo biće održano od 4. do 11. februara u Kataru, a na njemu će učestvovati šest umesto sedam timova pošto je novozelandski Okland siti odustao zbog ograničenja izazvanih korona virusom.

Šampion Evrope je osvojio Svetsko klupsko prvenstvo 12 puta u poslednjih 13 izdanja. Čelsi je izgubio od Korintijansa u decembru 2012. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)