ŠTO NAM NISTE REKLI ZA SRBIJU? Neobična turneja "orlova" mogla je da doživi fijasko zbog loše organizacije

N. I.

22. 01. 2021. u 21:28

TURNEJA umalo da postane fijasko i pre nego što se lopta zakotrljala s druge strane Atlantika.

ШТО НАМ НИСТЕ РЕКЛИ ЗА СРБИЈУ? Необична турнеја орлова могла је да доживи фијаско због лоше организације

Puleni selektora Stolice Foto N. Paraušić

Fudbalska reprezentacija Srbije, sačinjena od superligaških igrača, otputovala je na ranije ugovorene prijateljske mečeve sa Dominikanskom Republikom u Santa Domingu 25. januara i SAD u Orlandu 28. januara, ali ovaj drugi je naprasno otkazan.

Zvanično objašnjenje je da Srbija nije u Beogradu dobila američke vize, da je plan bio da se one obezbede juče u Santa Domingu. Ali, izgleda da "orlovi" nisu ni bili u planovima Amerikancima, jer su oni još ranije u stvari zakazali duel sa Trinidadom i Tobagom. I tako, umalo da se dogodi da naši fudbaleri pređu put od 8.600 kilometara samo zbog jednog meča, ali je u poslednjem trenutku dogovoren drugi duel protiv Paname, u istoimenom glavnom gradu, u četvrtak 28. januara.

Organizator puta, ili turistička agencija koja je pre dva meseca ugovorila celu turneju, tako se umalo nije obrukao, a FSS se našao u neobranom grožđu, jer je još ranije dobio oko 200.000 dolara za ceo ovaj put, na kojem su dodatno pokriveni troškovi prevoza i smeštaja.

Bilo kako bilo, krajnje je neobično, pa čak i neozbiljno da se jedna mini-turneja fudbalske reprezentacije Srbije, iako je sastavljena samo od prvotimaca iz Superlige i iako je na put nije poveo izabrani selektor, organizuje na ovakav način.

Iz Fudbalskog saveza Srbije je stiglo zvanično pojašnjenje da su se Amerikanci izvinili zbog otkazivanja meča, iako je stvar oko tog meča i dalje krajnje nejasna. Naime, na zvaničnom sajtu, ali i tviter-nalogu američke fudbalske federacije pre dve noći su se šaljivo zapitali zašto ih niko nije obavestio da bi trebalo da igraju protiv Srbije u danu kada je u Orlandu odavno zakazana utakmica sa Trinidadom i Tobagom. Na sve ovo, valjalo bi da bar na terenu izabranici Ilije Stolice protiv Dominikanske Republike i Paname ne deluju onoliko konfuzno koliko je konfuzna organizacija takozvane američke turneje.

PRENOSI NA RTS I ARENI

SRBIJA će prvi meč na ovoj karipsko-srednjoameričkoj turneji igrati u nedelju, 25. januara, protiv Dominikanske Republike u 22 časa, a drugi je u Panami u noći između 28. i 29. januara, jedan čas iza ponoći po našem vremenu. Obe utakmice prenosiće RTS i TV Arena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)