STRUČNJACI ZA RUKOPIS DOKAZALI: Lekar falsifikovao Maradonin potpis, ide u zatvor?!

Novosti online

23. 01. 2021. u 09:36

KALIGRAFSKI test koji su naložili tužioci u istrazi o smrti Dijega Armanda Maradone, potvrdio je da je nekadašnji Pibeov lekar Leopoldo Luke falsifikovao njegov potpis.

СТРУЧЊАЦИ ЗА РУКОПИС ДОКАЗАЛИ: Лекар фалсификовао Марадонин потпис, иде у затвор?!

Foto: EPA

Luke je potpis falsifikovao kako bi dobio pristup istoriji bolesti legendarnog fudbalera iz klinike Olvios 1. septembra prošle godine, nepuna tri meseca pre Dijegove smrti.

Medicinskim kartonima u Argentini pristup imaju samo pacijenti i mogu da ga zatraže putem potpisanog dokumenta.

Grafolozi su potvrdili da je potpis na zahtevu za Maradonin dosije lažan i da bi Luke mogao biti optužen za krivično delo „zloupotreba falsifikovanog privatnog dokumenta“.

Stručno mišljenje izvršili su stručnjaci iz Odeljenja stručnog saveta San Isidro, a njegov konačni rezultat dostavljen je poslednjih sati timu tužilaca koji istražuju okolnosti u kojima je svetska fudbalska zvezda umrla 25. novembra. Ova izvedena studija mogla bi zakomplikovati poziv doktora pod istragom zbog smrti bivšeg igrača i dodati optužbu za falsifikovanje dokumenata.

- Uz moje najdublje poštovanje, ja, Dijego Armando Maradona, obraćam vam se sa molbom da mom ličnom lekaru doktoru Leopoldeu Lukeu, dostavite kopiju moje istorije bolesti - piše u tekstu ispod koga je lažni potpis najboljeg fudbalera sveta svih vremena.

Iako ne postoje dokazi da je potpis falsifikovao Luke, to je jedino logično objašnjenje. Čak su u njegovoj kući pronađene kopije zahteva i gomila papira na kojima je vežbao potpis

Ukoliko se dokaže da je kriv za falsifikovanje potpisa, Lukeu preti do dve godine zatvora, al ito mu je manji problem jer će ovaj slučaj dodatno pojačati optužnicu protiv njega da je kriv za ubistvo leendarnog Pibea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024