ALEKSANDAR MILJKOVIĆ O BORBI SA KORONOM: Ležao sam u krevetu 25 dana, znao sam da će proći

Novosti online

24. 01. 2021. u 15:51

DESNI bek Partizana Aleksandar Miljković pobedio je opakog neprijatelja zvanog KOVID-19, a kroz kakve poteškoće je prošao opisao je u razgovoru za klupsku televiziju.

АЛЕКСАНДАР МИЉКОВИЋ О БОРБИ СА КОРОНОМ: Лежао сам у кревету 25 дана, знао сам да ће проћи

Foto: M. Vukadinović

Život standardnog defanzivca crno-belih pretvorio se u noćnu moru, ipak, odlučio je da podeli detalje teške borbe. 

"Bio sam zaražen koronom, imao obostranu upalu pluća, ne mogu da kažem da sam bio kritičan. Hvala Bogu, sad sam dobro", počeo je razgovor Miljković, a zatim se "prešaltao" na početak decembra i meč protiv Čukaričkog, koji je napustio na poluvremenu zbog malaksalosti. Najpre sam osetio da mi srce preskače, plus bio ubrzan, što sam odmah signalizirao sudiji. Pozvao je lekare i kako su do pauze ostala samo dva, tri minuta, izdržao sam do kraja prvog poluvremena. Još na zagrevanju sam osetio da sam teži i u glavi i u nogama nego inače. Pomislio sam na običan umor. Sutradan sam dobio simptome kovida. Bilo mi je loše, samo sam pao u krevet", otkrio je Miljković.

Miljković ističe da je za razliku od drugih sportista, stepen virusa kod njega u organizmu bio daleko izraženiji. 

"Skener je pokazao aktivnu obostranu upalu pluća. Znao sam da će proći, jedino što sam psihički teško podneo činjenicu da ću propustiti uvodni, najvažniji, deo priprema. Ležao sam u krevetu maltene 25 dana, posle čega su mi lekari dozvolili da sa porodicom odem na Zlatibor", krekao je desni bek crno-belih.

Otkriva šta mu je nedostajalo tokom karantina. 

"Najviše mi je nedostajao – Partizan. Momci, „Zemunelo“, druženje, to je moj život. Tako funkcionišem i odjednom sam postao isključen. Hvala treneru Aleksandru Stanojeviću i lekarskom timu na načinu kako su se postavili tokom mojih problema, omogućili su mi da se vratim bez pritiska, zato osećam potrebu da im na tom gestu uzvratim učinkom na terenu", objasio je bivši internacionalac.

Pohvalio je povratnika u redove Partizana Marka Živkovića. 

"Momak za desetku. I, kvalitetan igrač. Verujem da će ostaviti trag u Partizanu. Odlikuju ga sjajne ljudske osobine. Ne doživljam ga kao konkurenciju, kao stariji kolega moram da mu pokažem da u svakom trenutku može da računa na mene. Ne mogu da mu odmognem, samo da pomognem", zaključio je fudbaler koji se jesenas vratio u crno-belo jato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!