ODLASCI - DOLASCI 3:2: Sa "Marakane" bi mogao da ode i NJegoš Petrović

Đ. SAMOILOVIĆ

24. 01. 2021. u 18:05

ČEKA se da Crvena zvezda i Leče "utanače" poslednje detalje oko dolaska Filipa Falka, o Dušku Tošiću kao potencijalnom pojačanju se sve slabije govori, dok je po pitanju izlaznih transfera i dalje sve nepoznato i verovatno se čekaju ponude za nekog od prvotimaca.

ОДЛАСЦИ - ДОЛАСЦИ 3:2: Са Маракане би могао да оде и Његош Петровић

FOTO: M. Vukadinović

Tako otprilike stoji stanje u redovima srpskog šampiona kada je u pitanju proširivanje ili skraćivanje aktuelnog igračkog kadra, fudbalskom frazeologijom rečeno, rezultat na semaforu je 3:2 za odlaske iz kluba.

Tu se najpre misli na igrače koji su dužili ili imali šansu za neku ozbiljniju minutažu u sastavu Dejana Stankovića, a ne igrače priključene iz omladinskog pogona ili Grafičara. Dakle, crveno-bele su u zimskom "prozoru" napustili Stefan Hajdin koji se nije izborio za mesto alternativnog levog beka, Veljko Simić je pojačao Vojvodinu, dok je sa Ričmondom Boaćijem dogovoreno da ne bude produžetka saradnje.

Uz to, napadač iz Gane je džentlmenski oprostio 250.000 evra duga i još jednom pokazao privrženost timu u kojem je boravio u dva navrata. Prethodnih dana, govorilo se i o potencijalnim odlascima Miloša Degeneka i El Fardu Bena, dok je sportski direktor Mitar Mrkela nedavno otkrio da se za Njegoša Petrovića interesuju ekipe iz "liga petice" i da se pregovara o odlasku talentovanog veziste iz Krupnja.

Kada su u pitanju dolasci, tu je javnost najviše zaokupljena ofanzivnim vezistom Falkom, koji je sa Zvezdom dogovorio sve uslove saradnje. Prema pisanju italijanskih medija, problem pravi Leče, koji želi da obeštećenje od 1.500.000 evra bude u dve rate uz bankarske garancije, dok bi na "Marakani" bili komforniji da pomenutu cifru plate iz tri puta. Ipak, deluje da je samo pitanje vremena kada će se Falko pridružiti Stankovićevim pulenima u Antaliji.

Uz Italijana koji se očekuje svakog časa, klub su zvanično pojačala dvojica igrača - Slavoljub Srnić i Aksel Bakajoko. Na priprema je još nekolicina mladih igrača poput Ričarda Odade, Nikole Stankovića, koji su priključeni iz Grafičara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina