STRAHINJA PAVLOVIĆ ZA "NOVOSTI": Uslovi u Serkl Brižu su sjajni, direktoru sam rekao da postižem gol

Z. ĆOROVIĆ

26. 01. 2021. u 22:00 >> 20:23

ZA samo nekoliko minuta u Monaku nije bilo šanse da se dokaže, ali je već na prvom meču u Serkl Brižu pokazao kakav potencijal nosi.

СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Услови у Серкл Брижу су сјајни, директору сам рекао да постижем гол

FOTO: Cercle Brugge KSV

Pobedonosni gol mladog Strahinje Pavlovića (19) protiv Kortrijka (2:1) za vikend udahnuo je život njegovoj novoj ekipi i prekinuo crnu seriju od deset mečeva bez trijumfa (devet poraza i remi). Bivši štoper Partizana pun je utisaka od kada je pre desetak dana stigao u ovaj belgijski klub.

- Svi su se obradovali kad sam prihvatio ponudu da dođem na pozajmicu. Bili su oduševljeni, od direktora do trenera. Imao sam sreće da moj debi bude prelep, a nekad jedan meč može da pokrene sve, podigne ekipu. Serkl Briž je Monakova filijala. Uslovi su fenomenalni, kao u Francuskoj. Volim kada imamo cilj, sada je to da izborimo opstanak - kaže Pavlović, za "Novosti".

VERUJEM U PARTIZANOVO ČUDO

PARTIZAN je uvek u Strahinjinom srcu, u njegovim mislima.

- Čujem se sa svim bivšim saigračima, najviše sa Lakijem, Fićom i Ostojom. Drago mi je što je Vujke odličan na poziciji štopera. Gledam svaku utakmicu. Trenera Stanojevića ne znam, nismo se upoznali. Crno-beli sada igraju dosta drugačije nego kad sam ja bio. Mnogo su sigurniji, ne primaju se lako golovi. Možda nisu igrali najlepši fudbal, ali su pobeđivali, što je najbitnije. Biće teško da se stigne Zvezda, ali sam optimista i verujem u čudo i da Partizan može da osvoji titulu.

Zanimljiva fudbalska sudbina režirala je da Strahinja opet savlada Marka Ilića, sadašnjeg čuvara mreže Kortrijka. Zanimljivo je to što je baš njemu dao i svoj prvenac u Partizanu prošlog oktobra, kada je Ilić branio za Voždovac.

- Mare nije ljut, samo se nasmejao kada smo pričali posle utakmice. Tako se namestilo, verovatno sam zbog toga i imao osećaj da ću biti strelac. Dan pre sam čak i direktoru Karlosu rekao da ću dati gol. Nije mogao da veruje, kada smo pobedili pitao me je "Kako si znao?". Meni je važno što sam bez problema odigrao meč posle šet meseci. Dobro sam trenirao u Monaku i nije mi pala forma.

Iako mu za šest meseci nije pružio pravu priliku, Pavlović biranim rečima priča o treneru Monaka, Hrvatu Niki Kovaču.

- Imam odličan odnos sa njim, od prvog dana nije se libio da priča sa mnom na srpskom pred svima, što je veoma retko. Imao sam problema sa koronom na početku, posle sam uhvatio ritam. Mislim i ja da je trebalo da dobijem šansu. Očekivao sam je, nadao se... Nisam je dobio, ko zna zašto je to dobro.

UPOZNAVANjE BRIŽA

NA pitanje da li je Briž stvarno tako zanimljiv grad kao u filmu sa poznatim glumcem Kolinom Farelom, Pavlović se slatko nasmejao.

- Nisam još gledao taj film, moraću uskoro. Prošetao sam, grad je lep i biće vremena da ga bolje upoznam.

Strahinja je uveren je da će se brzo vratiti u Monako i dokazati zašto je jedan od najboljih mladih štopera u Evropi.

- U Francuskoj se igra mnogo brže nego u Srbiji, ali sam se navikao na to i počeo sam da igram bez problema moju igru.Siguran sam da mogu da igram francusku ligu na najvišem nivou - istakao je Strahinja.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)