PIKSIJU 10 ODSTO NAGRADE: Plasman na Mundijal donosi 10 miliona, selektoru bi pripalo milion

N. I.

09. 02. 2021. u 21:28

KADA sa ljudima iz FIFA pričate o parama, onda se priča u - dolarima. Kada ljudi u FSS pričaju sa kandidatom za selektora "orlova", onda se priča u - evrima.

ПИКСИЈУ 10 ОДСТО НАГРАДЕ:  Пласман на Мундијал доноси 10 милиона, селектору би припало милион

FOTO: Arhiva novosti

Bilo kako bilo, predsednik naše kuće fudbala Slaviša Kokeza i Dragan Stojković privode kraju priču o Piksijevom preuzimanju palice koju je nevešto iz ruke, u trci sa Škotima, ispustio Ljubiša Tumbaković.

I važna stavka su dolari ili evri, i - bonusi.

Piksi je ljudima sa Terazija 35 tražio skoro 800.000 evra za godišnju platu, nedeljama su trajali pregovori, pa je sve čak ličilo i na cenkanje, ali je detalj koji je izgleda presudio u stvari poseban bonus u ugovoru koji kaže: ako se Srbija plasira na Mundijal u Kataru 2022, Stojković će biti nagrađen sa dodatnih milion evra.

Sada još malo o dolarima... Za plasman na Mundijal FIFA plaća svakoj zemlji učesnici 12,5 miliona "zelenih novčanica" (oko 10,3 miliona evra). Toliko je FSS dobio kada je Slavoljub Muslin odveo "orlove" u Rusiju, ali ubrzo i zbog neslaganja sa čelnicima sporazumno raskinuo ugovor po kojem je zarađivao 240.000 evra godišnje.

Bilo kako bilo, FSS je u završnim pregovorima sa Stojkovićem koji čeka samo još raskid bogatog ugovora sa kineskim Gvangdžou RF, po kojem bi trebalo da dobije preostalih 2,5 miliona dolara od ukupno dogovorenih 4,5.

I, dok se narod u Srbiji zabavlja tuđim milionima, dotle kalendar UEFA ubrzano "curi". Uskoro počinje priča o igri i fudbalu, jer od 23. do 30. marta pred Srbijom stoje Republika Irska, Portugalija i Azerbejdžan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!