TRENER MILANA IZ 1988. GODINE: Navijači su nas preplašili na treningu, među njima je bio i Arkan, pobedu smo zaslužili!

A. Ilić

18. 02. 2021. u 14:50

TREĆI put Milan se vraća na stadion Rajko Mitić (Marakanu), a crveno-beli nadaju se da će treća biti njihova sreća.

ТРЕНЕР МИЛАНА ИЗ 1988. ГОДИНЕ: Навијачи су нас преплашили на тренингу, међу њима је био и Аркан, победу смо заслужили!

FOTO: EPA

Fudbaleri Milana uzdrmani su nakon poraza od Specije, te je na ekipi Stefana Piolija veliki pritisak da se "iskupe". Sa druge strane Crvena zvezda ima na klupi Dejana Stankovića koji odlično zna kako treba sa Milanom. 

Arigo Saki je predvodio sa klupe Milan pre 33 godine, a u razgovoru za "La Gazeta delo Sport" prisetio se duela sa crveno-belima. 

"Kod kuće smo igrali 1:1, loš rezultat. Pozvao me je narednog dana Berluskoni, rekao mi je: 'Slušaj, nisam potrošio stotine milijardi lira da biste bili eliminisani", počeo je Saki. 

FOTO: Nebojša Paraušić

U revanšu se pred meč spustila magla. Otežalo nam je dosta, posebno kada pogledamo stil igre koji je Milan tada gajio. 

"Nakon prvog sudijskog zvižduka bilo nam je smešno. Bacili su nam loptu i rekli "ajde krenite vi". Popadali smo od smeha. Nakon sat vremena igre na Marakani više se ništa nije videlo. Nismo videli šta se dešava nekoliko metara od klupe, gol zvezde se izgubio u magli. Meč je tada zaustavljen, ali još nije bio odložen. Povukli smo se u svlačionici, video sam Virdisa bez opreme pitao sam ga: "Zašto si se presvukao?", odgovorio je: "Isključen sam". 

"U ponovljenom meču nismo briljirali. Nismo imali ANćelotija, vratili smo Gulita sa oporavka iz Holandije, stigao je privatnim avionom. Bio je na klupi". 

"Počeo je Manari, koji je prvi put igrao u Evropi, imao je 18 godina. Tada timovi nisu bili kao danas. Imali smo 16 igrača i tri golmana, kao i mlade igrače. Te večeri razgovarao sam sa njima: "Sada ćemo videti od čega ste satkani." Bili smo smešteni u istom hotelu kao sudije". 

M. Vukadinović

"Ustali smo i krenuli sa treningom, čuli smo glasne pucnjeve, svuda je bio dim, igrači su bili potreseni. Pucnji su se čuli od strane Zvezdinih navijača. Posle smo saznali da je i komandant Arkan bio među njima". 

"Umirivao sam igrače, ubeđivao ih da su to obične petarde i da je sve u redu. Ipak, nisu bile petarde. Galijani nas je upozorio da će večeras na stadionu biti tri puta više Zvezdinih navijača. Na treningu je bilo 40.000, na utakmici se očekuje 120.000 ljudi. Ostalih 80 doći će da gleda nas. 

"U ponovljenoj utakmici igrali smo dobro. Koncentrisano i dominantno. Van Basten je postigao gol. Izjednačio je Stojković. Bili smo bolji tim. Dosta je bilo grube igre, Donadoni je meč završio u bolnici. Nekoliko igrača dotrčalo je, tražilo doktora, a Roberto je već tretiran od strane medicinskog osoblja. Svetsko prvenstvo smo izgubili na penale. Brazil je bio bolji. Tešim sebe time da smo Beograd zaslužili, imali smo sreće", rekao je tadašnji trener Milana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uveren u ubedljivu pobedu protiv Partizana