ZVEZDINA ČETIRI KOMADA: Proleter nemoćan na "Rajku" (VIDEO)

Novosti online

28. 02. 2021. u 16:30 >> 18:58

FUDBALERI Crvene zvezde savladali su novosadski Proleter sa 4:0 u poslednjoj utakmici 24. kola Linglong Superlige Srbije.

ЗВЕЗДИНА ЧЕТИРИ КОМАДА: Пролетер немоћан на Рајку (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

NAJAVLjIVAO je pre utakmice trener Proletera Žigić da će njegova ekipa pokušati da iznenadi favorizovanog domaćina, ali ništa od toga nije se moglo videti.

Od prvog minuta, kada je Milan Pavkov zapretio, jasno je bilo da će momci u žutim dresovima imati velikih problema na stadionu "Rajko Mitić".

To je potvrđeno kada je Mirko Ivanić u 10. minutu pogodio prečku, potom je El Fardu Ben iz slobodnog udarca zatresao stativu, a nešto kasnije i Pavkov promašio okvir u situaciji "1 na 1" sa golmanom.

Razlika u kvalitetu je bila očigledna i u 22. minutu domaćin je pronašao put do mreže Župića – posle greške ispred kaznenog prostora, lopta je stigla do Milana Rodića koji je tražio Pavkova u petercu. Leandro je bio ispred njega i u pokušaju da interveniše, postigao auto-gol.

FOTO: M. Vukadinović

Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, sada je lepu akciju Gejlora Kange, Milana Gajića i Bena pogotkom krunisao Veljko Nikolić i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Moglo je da bude mnogo drugačije da golman proletera Kristijan Župić nije odlično reagovao u dva navrata, a onda i sudije poništile regularan gol Pavkova, koji je poništen zbog ofsajda. Pogotku je prethodio divan napad i asistencija Bena, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Drugi deo igre počeo je izmenama, na terenu su se našli Aleksandar Katai i Slavoljub Srnić, a Zvezda u 55. minutu povisila na 3:0.

Po levoj strani je prošao Nikolić, vratio na peterac odakle je Leandro napucao saigrača Pejića u pokušaju da otkloni opasnost. Lopta je pala na nogu Benu, kojem nije bilo teško da se upiše u listu strelaca.

FOTO: M. Vukadinović

Tada je, očekivano, opao ritam na našem najvećem stadionu i Zvezda je do kraja rutinski sačuvala vođstvo, a konačan rezultat je povratničkim golom postavio Katai.

Ovim trijumfom Stankovićeva ekipa došla je do 65 bodova, šest više od drugoplasiranog Partizana, koji ima i utakmicu više. Proleter je ostao sedmi sa 37 bodova.

Rezultati 24. kola: Inđija - Partizan 0:6, Vojvodina - Napredak 1:0.Novi Pazar - Mačva 4:0, OFK Bačka - Čukarički 1:2, Radnički Niš - Spartak 0:1, Radnik - Javor 2:0, Metalac - TSC 0:0, Zlatibor - Voždovac 0:0, Rad - Mladost 0:1, Crvena zvezda - Proleter 4:0.

Tabela: Crvena zvezda 65, Partizan 59, Vojvodina 50, Čukarički 48, Spartak 40, TSC 38, Proleter 36, Radnik 35, Radnički 34, Metalac, 33, Mladost 31 Voždovac 30, Javor 28, Novi Pazar 27, Rad 23, Napredak 22, Inđija 22, Zlatibor 18, Mačva17, Bačka 14.

Miloš Degenek je zabeležio sto nastupa u crveno-belom dresu FOTO: M. Vukadinović

90. minut GOL! Katai postiže gol glavom. Efentno se lopta odbila od prečke posle neuspele intervencije golmana gostiju. Odmah potom odsviran je kraj.

87. minut Teško je reći jesu li smušeniji bili fudbaleri Zvezde u odbrani ili Proletera u napadu, ali jedna potencijalno ozbiljna akcija gostiju završena je kornerom.

80. minut Borjan prvi put prinuđen na ozbiljnu reakciju psole kornera Proletera. Šutirao je Jovanović.

79. minut Poslednja izemna u Zvezdi, Odada menja strelca drugog gola nikolića.

75. minut Korner za Zvezdu . Ben na prvu stativu, ali pavkov ne dolazi do lopte. Odmah zatim napadač crveno-belih ustupa mesto na terenu Krstoviću, a umesto Bena ulati Gavrić.

71. minut Degenek raščišćava jedan od opasnijih napada Proletera.

69. minut Nikolić šutira, zamalo preko gola.

55. minut BEN i to je 3:0! U trenucima kad su se gosti malo oslobodili usledilo je podsećanje ko je učesnik 1/16 finala Evropa lige! Leandro je opet krivac. Nije postigao auto-gol ali je napucao saigrača i lopta se odbila do Bena.

50. minut Počeo je Proleter stidljivo da napada, ali bez ozbiljnijih pretnji po gol Borjana.

46. minut Počinje drugo poluvreme. U igri su Katai i Srnić umesto Ivanića i Kange.

44. minut Zvezda je možda oštećena dva puta za manje od minut. Poništen je gol Pavkova zbog nepostojećeg ofsajda Bena, a malo pre toga, utisak je, jednog igrača gostiju lopta je pogodila u ruku.

41. minut Rodić pokušava glavom, ali je Župić sprečio 3:0. Samo minut i po kasnije nova šansa i opet je Župić sprečio gol.

Rodić je bio odličan u skoku, udario loptu glavom, ali je Župić odlično odbranio.


Proleter potpuno nemoćan protiv jako raspoložene Zvezde...

32. minut GOL! 2:0 za Zvezdu. Nikolić je strelac.

27. minut Nastavlja se juriš na gol Proletera. Pavkov pa Ben pokušavaju, ali odbrana gostij use nekako drži...

26. minut Ivanić umalo da udupla vođstvo šampiona, prohujala je lopta pored gola Proletera.

GOL! Mat u tri poteza Zvezde u 22. minutu. Ivanić - Rodić - Leandro. Samo što je ovaj poslednji igrač Proletera. Kad nisu uspeli Ivanić, Pavkov i Ben, uspeli su gosti sami sebi da daju gol.

20. minut Pavkov potpuno sam ispred golmana Proletera, ali promašuje ceo gol.

15. minut Slobodan udarac za crveno-bele u zoni šuta. Ben pogađa stativu!

14. minut Prilike za Zvezdu ređaju se kao na traci. Prošao je Ivanić po levom krilu, uposlio Pavkova na petercu, ali finiš napadača crveno-belih nije bio na njegovom nivou pa rezultat ostaje nepromenjen.

12. minut Kanga prolazi u kazneni prostor ali je oklevao pa Marjanović raščišćava. U nastavku akcije pokušava i Pavkov.

10. minut Zvezda ponovo preti. Mirko Ivanić sa ivice kaznenog prostora gađa sam rogalj okvira Proleterovog gola.

1. minut Zvezda preti u prvom napadu. Pavkov na asistencij u Ivanića prodire sa leve strane a lopta prolazi opasno blizu stative,

- Mi smo ostavili jako dobar utisak na obe prethodne utakmice protiv Zvezde. Pokušaćemo da iznenadimo domaćina i time nadoknadimo propuste iz prethodna dva kola u ligi. Znamo da to neće biti lako, ali mislim damožemo da dođemo do nekog pozitivnog rezultata - optimista je pred početak utakmice trener gostiju Branko Žigić.

Evropska epopeja Crvene zvezde završena je dvomečom protiv Milana u kome je šampion Srbije skupo prodao kožu, a sada je vreme da se crveno-beli posvete odbrani titule.

Trener Dejan Stanković može da računa na Rodića i Milunovića koji su revanš u Ligi Evrope propustili zbog suspenzije.

Dejan Stanković se odlučio da na teren našeg najveće stadiona pošalje sledeći sastav:

Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Nikolić, Kanga, Ben, Ivanić - Pavkov.

Njegov kolega sa druge strane, Branko Žigić, suprostaviće se Zvezdi sa ovih 11:

Župić - Mitrović, Marjanović, Mirosavljav, Kovačević, Leandro, Ilić, Milošević, Živojinović, Tomović, Kojić.

Glavni arbitar na Marakani biće Novica Anđelovski, a pomagaće mu Goran Beljin i Pavle Piper.

Utakmica se igra na stadionu Rajko Mitić bez prisustva gledalaca, a sudiće Novica Anđelovski koga bije glas da lako svira penale.

Tekstualni prenos uživo možete da pratite na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)