PONOSNO KA TOP 8: Zvezda želi nastavak pobedničke serije u Evroligi

G. K.

10. 03. 2022. u 10:43

KRALj je završio na kolenima, sada je red da i "ponos Izraela" padne. Košarkaši Crvene zvezde samo dva dana nakon velikog trijumfa nad madridskim Realom (65:62), na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" u okviru 29. kola Evrolige dočekuju Makabi iz Tel Aviva (večeras, 19.00), direktnog takmaca u reaktiviranoj trci za top 8.

ПОНОСНО КА ТОП 8: Звезда жели наставак победничке серије у Евролиги

FOTO: KK Crvena zvezda

Sigurno da navijači crveno-belih razvuku osmeh od uva do uva kada bace pogled na modifikovanu tabelu elitnog evropskog takmičenja nakon poništavanja rezultata ruskih ekipa. Izabranici Dejana Radonjića se sa bilansom od deset pobeda i dvanaest poraza nalaze na devetoj poziciji, sa identičnim skorom kao i osmoplasirani Monako, uz utakmicu manje.

Makabi sa druge strane u Beograd dolazi posle tesne, ali izuzetno bitne pobede nad Baskonijom (94:93) kojom su se uzdigli na sedmu poziciju, pa tako okršaj sa Zvezdom dočekuju sa identičnim stepenom važnosti.

KALINIĆ: ŽELjKO ME ZVAO U PARTIZAN

NIKOLA Kalinić je u razgovoru za Basket News otkrio da ga je Željko Obradović ovog leta zvao u Partizan.

- Bilo je nekih kontakata tokom leta. Željko je zvao mog menadžera i mene i pitao da li bih išao tamo. Rekao sam da ne bih mogao, jer nisam hteo, a i bilo bi glupo. Ima me na mnogim fotografijama kako slavim trofeje sa crveno-belima. Nije u redu da tako menjaš boje - rekao je Kalinić.

Ipak, za razliku od crveno-belih koji su zaređali tri evroligaška trijumfa (Fenerbahče, Baskonija, Real), izraelski tim prolazi kroz osetljivi, tranzicioni period nakon što su posle četiri godine otpustili trenera Janisa Sferopulosa usled šokantnog ispadanja u polufinalu domaćeg Kupa. Zato i ekipu u prethodnom periodu predvodi pomoćnik Avi Even, dok klub traži dugoročno rešenje.

- Kako ćemo da iznesemo sledeći meč? Videćemo kako će to da izgleda - pitao se trener Dejan Radonjić posle završetka bitke sa Realom. - Biće potrebno da opet imamo potrebnu energiju, Makabi je takođe fizički dominantan, mi ćemo se truditi da igramo najbolje što možemo.

Zvezdu čeka još pet duela u Evroligi, od čega čak četiri na gostovanjima (Barselona, Alba, Bajern, Žalgiris) i jedan kod kuće (Efes).

U prvom ovosezonskom duelu, beogradski sastav je slavio sa 75:63, dok od 2013. godine Makabi čeka na pobedu u srpskoj prestonici - podatak koji i te kako može da ohrabri crveno-belu četu pred novi sudar.

BONUS VIDEO: Matija Bećković dobio Zvezdin dres sa brojem 10

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije