SPEKTAKL U FINALU "KUPA KRALJA": Unikaha do kraja ispisala bajku

V. P.

19. 02. 2023. u 21:43

NAJCENjENIJE i najglamuroznije kup takmičenje u evropskoj košarci je španski "Kup kralja". Zašto je tako pokazali su Unikaha i Tenerife u spektakularnoj finalnoj utakmici u Badaloni.

СПЕКТАКЛ У ФИНАЛУ КУПА КРАЉА: Уникаха до краја исписала бајку

profimedia

Za uživanje u borbi za kraljevski pehar nisu potrebni Barselona i Real Madrid, dovoljno je imati dve solidne ekipe, strast kakvu retko srećemo i tradiciju kakvu ima retko koja zemlja u Evropi. U vatrenom, ujedno i krajnje civilizovanom ambijentu za kojim žudi naša klupska košarka, Unikaha je u prelepom meču savladala Tenerife (83:80) i drugi put u istoriji osvojila prestižni trofej. Čekala je 18 godina, izgubila dva finala od poslednjeg slavlja sa timom koji je predvodio legendarni Horhe Garbahosa.  

Međutim, 2023. je godina tima iz Malage, koji je na putu ka kruni oborio na pleća oba španska velikana. Najpre Barselonu u četvrtfinalu nakon produžetka, potom Real u polufinalu. Sa takva dva podviga za reverom uoči finalne utakmice, Unikaha je sigurno osećala veliki pritisak jedinstvene šanse da u vitrine unese dragocen pehar. 

Gubila je korak za Tenerifama u trećoj četvrtini, ali joj je samopouzdanje vratio sjajni Amerikanac Tajson Karter (17 poena, tri asistencije), uz pomoć Tajlera Kalinoskog (16 poena). U poraženom timu najefikasniji su bili veterani, Gruzijac Georgi Šermadini (20 poena, devet skokova) i Brazilac Marselinjo Uertas (19 poena, deset asistencija), koji može da ponese i epitet tragičara zbog nekih izgubljenih lopti u presudnim trenucima utakmice.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ŠPANAC BESAN NA RAFU! Nije fer, nije pravedno! Ja sam to zaslužio, ne Nadal, ali...