JOKIĆ U KANDŽAMA "GRIZLIJA": Kako će izgledati odbrana protiv Srbina u plej-ofu

V. P.

26. 02. 2023. u 22:12

KAKO će izgledati odbrana protiv Nikole Jokića u plej-ofu? Denver je dobio odgovor na ovo pitanje u 61. meču regularnog dela sezone, u kojem su "grizliji" iz Memfisa i metaforično i doslovno izvukli kandže u borbi sa dvostrukim osvajačem MVP nagrade.

ЈОКИЋ У КАНЏАМА ГРИЗЛИЈА: Како ће изгледати одбрана против Србина у плеј-офу

FOTO: Tanjug/AP

Srpski superstar pokazivao je sudijama krvavu ogrebotinu na ruci od rvanja sa protivničkim centrima u 19. porazu Nagetsa ove sezone (94:112), ali su delioci pravde lakonski odmahivali glavom. Na teritoriji "grizlija" proveo je samo 27 minuta, uglavnom u prvom poluvremenu dok je još postojala nekakva šansa. U nastavku ga je trener Majk Meloun uglavnom držao na klupi, podalje od razgoropađenih protivnika.

U tom intervalu ostvario je učinak od 15 poena (šut iz igre 7/11), 13 skokova i samo tri asistencije, što jasno ukazuje na strategiju Memfisa da prevashodno umanji njegov uticaj na protok lopte u napadu Nagetsa. Šutirali su skromnih 40 odsto, odnosno loših 30 za tri poena. Bez Džokerovih lopti posluženih na tacni, Džamal Marej i Majkl Porter zbirno su pogodili samo pet šuteva iz 23 pokušaja.

- Imao sam osećaj da je Memfis pristupio ovom meču kao da se radi o plej-ofu, a mi smo igrali 61. utakmicu regularne sezone - podvukao je Meloun ključnu razliku u ovom duelu, u kojem je Denver postigao najmanji broj poena u prvom poluvremenu u dosadašnjem toku sezone (42).

Memfis je početkom drugom poluvremena stekao 32 poena prednosti, tako da je trener Denvera u poslednjoj četvrtini ostavio na klupi startere kako bi ih sačuvao za utakmicu sa Los Anđeles Klipersima u noći između nedelje i ponedeljka.

SELTIKSI "PREŽIVELI" EMBIDA

REZULTATI: Šarlot - Majami 108:103 (Hejvord 21 - Hiro 33), Orlando - Indijana 108:121 (Vagner 21 - Tarner 24), Njujork - Nju Orleans 128:106 (Rendl 28 - Ingram 19), Memfis - Denver 112:94 (Morent 24 - Jokić 15), Filadelfija - Boston 107:110 (Embid 41 - Braun 26), Juta - S. Antonio 118:102 (Markanen 27 - Sočan 22).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener