U HUMSKOJ TRLJAJU RUKE: Partizan je zaradio malo bogatstvo plasmanom u top 8

Novosti online

08. 04. 2023. u 08:17

KOŠARKAŠI Partizana vratili su se ove sezone u Evroligu, a debitantsku godinu završavaju u stilu, plasmanom u plej-of fazu. Pritom, crno-beli imaju dosta razloga za zadovoljstvo i na finansijskom planu.

У ХУМСКОЈ ТРЉАЈУ РУКЕ: Партизан је зарадио мало богатство пласманом у топ 8

FOTO: M. Vukadinović

Naime, Evroliga je povećala novčane nagrade za sve ekipe u ovoj godini u odnosu na prošlu, što će i dobro doći crno-belima.

Partizan je siguran u plejofu, u TOP 8 fazi, crno-beli ne mogu ispod sedmog mesta na tabeli, što znači da od strane Evrolige dobijaju najmanje 584.466 evra (u protekloj sezoni je bilo 500.000).

Ovo je isgurna cifra, dok u zavisnosti od poslednjeg kola, Partizan može da se popne i na 5. mesto, koje bi mu donelo 703.759 evra. Ako kojim slučajem Partizan završi na šestom mestu, onda će im sledovati 645.112 evra.

Evroliga takođe klubove nagrađuje za svaku pobedu sa po 37.500 evra. Partizan je u dosadašnjem toku sezone došao do 19 pobede, što je 712.500 evra, a pred sobom ima i meč sa Panatinaikosom, koji mu može dodatno uvećati zaradu.

Kada se sve sabere, dolazi se do zaključka da Partizan u ovom momentu najmanje od Evrolige može dobiti 1.296.966 evra. Na to treba dodati i minimum jednu utakmicu u TOP 8 fazi na domaćem terenu (u najgorem scenariju), što bi bila i dodatna finansija injekcija za crno-bele.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024