"GROBARI" STREPE: Hoće li Partizan i naredne godine igrati Evroligu? Pravila su (ne)jasna...

Novosti online

08. 04. 2023. u 08:48

KOŠARKAŠI Partizana vratili su se ove sezone u Evroligu, a debitantsku godinu završavaju u stilu, plasmanom u plej-of fazu. Pritom, crno-beli imaju dosta razloga za zadovoljstvo i na finansijskom planu.

ГРОБАРИ СТРЕПЕ: Хоће ли Партизан и наредне године играти Евролигу? Правила су (не)јасна...

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je savladao Monako 88:84 na gostovanju u Kneževini, u okviru 33. kola Evrolige, a crno-beli navijači sa nestrpljenjem čekaju plej-of fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Pokazali su izabranici Željka Obradovića da nikome neće biti lak plen, te da mogu da igraju protiv svakog protivnika, a Beogradska arena postala je mesto kojeg se plaše evropski velikani. 

Navijači se pitaju da li je Partizan plasmanom u top 8 fazu obezbedio igranje Evrolige i naredne sezone.

Nažalost po navijače crno-belih, odgovor je - ne!

- Pravilnik Evrolige kaže da samo ekipa koja kroz Evrokup dođe do Evrolige, a u prvoj sezoni dođe i do TOP 8 faze, ona će imati sigurno mesto u idućoj sezoni, dok za ostale klubove bez licence to ne važi.

Partizan je svoje mesto u ovoj sezoni dobio preko specijalne pozivnice, što znači da crno-beli ne potpadaju u ovo pravilo.

Dva su sigurna načina na koja bi crno-beli mogli da obezbede mesto u Evroligi i naredne sezone. Da postane šampion ABA lige ili da postane šampion Evrolige u ovoj sezoni.

Ukoliko to ne učini,  Partizan se može nadati i novoj specijalnoj pozivnici, pošto su ove sezone pokazali da je i te kako zaslužuju.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)