"DA, BAŠ TO SAM HTEO": Željko Obradović otkrio kako je izgledao poslednji tajm-aut Partizana

Novosti online

26. 04. 2023. u 08:26

Trener Partizana Željko Obradović rekao je za utakmicu protiv Reala u Madridu da je bila "lepota košarke" i dodao da je tražio da Kevin Panter rešava poslednji napad u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

ДА, БАШ ТО САМ ХТЕО: Жељко Обрадовић открио како је изгледао последњи тајм-аут Партизана

FOTO: EPA

"Pozitivno je što smo dobili. Ovo je lepota košarke... Real Madrid je ozbiljna ekipa. Na kraju smo pobedili zahvaljujući šutu za tri poena. Drugu utakmicu moramo da igramo bolje, a pre svega pametnije... Od svega je najpozitivnija ova pobeda i to što imamo sigurno dve utakmice u našoj Areni", rekao je Obradović novinarima u Madridu.

"Serija je otvorena i dalje, nemamo nijedan razlog da mislimo da smo nešto previše uradili jer igramo protiv tima koji je napravljen ne samo da igra na fajnal-foru, nego koji je jedan od glavnih favorita da osvoji Evroligu", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima ekipu Real Madrida sa 89:87, u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Pobedu crno-belima doneo je kapiten Kevin Panter trojkom na 0,4 sekunde pre kraja.

"Tražio sam da Kevin odlučuje utakmicu. On to radi na treninzima, on je posvećen i zahvaljujući tome što radi na tom šutu beskonačno, to je za njega automatizam. On nikad nije prestao da veruje u sebe, kao ni ja", rekao je Obradović.

On je naveo da su neki igrači unosili potrebnu agresivnost i da je jedan od tih igrača Jam Madar koji je bio veoma važan igrač u drugom poluvremenu.

"Ali kad se dobije utakmica na ovakav način, treba čestitati svima jer je ovo pobeda tima", rekao je Obradović.

Upitan da li bi tim mogao da naredni meč odigra "opuštenije", jer je obezbedio dva meča u Beogradu, Obradović je odgovorio: "Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo je da igramo opušteno. To je prva stvar koju sam rekao igračima u svlačionici - da je sledeća utakmica ključna".

Druga utakmica ove serije na programu je u četvrtak, takođe u Madridu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽENIFER ZAPLAKALA TOKOM INTERVJUA: Mi ćemo zauvek ćemo biti porodica (VIDEO)