NOVAC ILI MIR, PITANJE JE SAD: Gde će Mirotić nastaviti karijeru?

V. P.

23. 07. 2023. u 23:00

ČIM je saopštio da neće igrati u Partizanu, iz razloga koji su dodatno produbili inače duboko podeljenu košarkašku Srbiju, pokrenuta je lavina nagađanja kom će se carstvu na kraju privoleti 32-godišnji crnogorski as.

НОВАЦ ИЛИ МИР, ПИТАЊЕ ЈЕ САД: Где ће Миротић наставити каријеру?

FOTO: EPA

Informacije su konfuzne, neretko i kontradiktorne kao i u slučaju njegovog raskida saradnje sa Barselonom i „čvrstog“ obećanja crno-belima. I pre nego što je razvejana magla da li će karijeru nastaviti u nekom klubu iz Srbije, bilo je poznato ko može da ponudi Mirotiću najviše novca.

Rešen da prekine tavorenje u donjem domu evroligaškog društva, vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos „obio“ je porodični sef, doveo trenera Efesa Ergina Atamana i poručio mu da novac nije problem. PAO je navodno ponudio Mirotiću 4.000.000 evra po sezoni, nešto manje od sume koju je zarađivao u Barsi i koja je sada zastala u grlu Kataloncima.

Čini se da je šestostruki osvajač Evrolige trenutno na pol-poziciji, neki mediji su plasirali informaciju da je Janakopulos bio u Srbiji na razgovoru sa Mirotićem. Eksentrični gazda „zelenih“ demantovao je te navode, tvrdeći da je išao na koncert jednog američkog muzičara koji je, kad govorimo o kontradiktornosti, održan u Nici.

Iz drugog plana vreba milanski Armani, koji sigurno ne može da parira finansijskoj ponudi Panatinaikosa, ali može da ponudi nešto što je u ovom trenutku Mirotiću možda i potrebnije. Stabilno okruženje bez stresa, u kome nema sumanitih gradskih rivalstava kao u Beogradu i Atini, takođe i ekipu konkurentnu za sam vrh Evrolige.

Partizan je u saopštenju naveo da će naredni dani pokazati zašto je prekršio dogovor da obuče crno-beli dres. Ako izabere Panatinaikos, možemo da govorimo o lukrativnim pobudama, dok bi odlauak u Milano mogao da podupre priču da traži sredinu u kojoj neće biti izložen pretnjama, bez obzira na to da li od njih postoji bilo kakva stvarna opasnost.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)