JOŠ ŠPANCI I ZLATO! Kako je Srbija nadigrala Nemačku u polufinalu juniorskog Evrobasketa u Nišu?

V. P.

29. 07. 2023. u 23:29

OVOG leta smo trpeli udarce na takmičenjima mlađih selekcija i najviše nade polagali u momke uzrasta do 18 godina. Ispostavilo se, sa razlogom. Pred ispunjenim tribinama niškog „Čaira“, juniori Srbije su u polufinalu Evrobasketa svom pobedničkom nizu dodali i Nemačku - 65:54.

ЈОШ ШПАНЦИ И ЗЛАТО! Како је Србија надиграла Немачку у полуфиналу јуниорског Евробаскета у Нишу?

FOTO: FIBA.Basketball

Na putu do zlatnog cilja ostala je još jedna prepreka, daleko najteža. U večerašnjem finalu (20.00) moraće da preskoče vršnjake iz Španije, zemlje koja kao sa fabričke trake izbacuje šampionske generacije. „Furija“ je u prvom polufinalu ubrzanjem u finišu pregazila Francusku (70:58).

Mladi „panceri“, inače najmlađi tim na turniru, od početka su pokazali da će biti najčvršći protivnik u dosadašnjem toku šampionata. Snažni centri zatvorili su Markovića i Mišića, selektor Stefanović brzo je rotirao bekove i uveo Ćurčića i Ristića kao pomoć lideru Topiću, koji je hitrim nogama uspevao da pretrči čuvare i iznese loptu do samog obruča.

Agresivnijom odbranom „orlići“ su u prvoj četvrtini ukrali čak sedam lopti i time amortizovali skromne procente šuta. Izuzev muka sa Harčenkovim, snažnim krilom Bajerna, u drugoj deonici su bolje branili svoj reket. Marković i ostali visoki momci nisu imali previše uticaja na igru u prvom delu meča, ali je u igri pod košem odlično pomagao Nikolić sa pozicije krila.

Kada je naš tim u uvodu drugog poluvremena stekao 11 poena prednosti, stekao se pogrešan utisak da je oklop „pancera“ počeo da popušta. Serijom 8-0 na krilima lakonogog Kajla brzopotezno su se vratili u meč, i to u periodu dok je van igre bio Topić zbog tri faula. Povratak kapitena ubrzao je „orliće“, koji su do kraja treće četvrtine žustrim pritiskom na loptu i lakim poenima iz kontranapada pobegli na velikih 12 razlike.

Za samo minut i po poslednje deonice i na 17 trojkom do tada napadački skoro neprimetnog Bošnjakovića, inače standardnog člana naše startne petorke iz redova madridskog Reala. Razlika koja se teško stiže kada protivnik šutira trojke 18 odsto, čak i kada naši momci pod pritiskom odigraju veoma loše kao u poslednjih nekoliko minuta meča.

SRBIJA - NEMAČKA 65:54 (17:16, 21:17, 19:12, 8:9)

DVORANA „Čair“. Gledalaca: 4.700. Sudije: Horozov (Bugarska), Salins (Letonija), Griđoni (Italija).

SRBIJA: Bošnjaković 6, Kostić, Milošević 2, Mišić 1, Romić, Ćurčić 5, Marković 11 (10 sk), Mušicki 5, Nikolić 11 (6 sk), Ristić 8, Topić 16 (4 as).

NEMAČKA: Anderson 4, Grunloh 8 (12 sk, 8 bl), Kajl 15 (5 as), Harčenkov 17, Tretin 4, Defti 3, Edigin, Falkental, Grej, Krupnikas 3, Štajnbah.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!