"SRBIJA JE JEDAN OD FAVORITA NA MUNDOBASKETU": Saša Đorđević igra protiv "orlova", ali veruje u njih

Novosti online

02. 08. 2023. u 08:53

ALEKSANDAR Saša Đorđević ukrstiće koplja protiv Srbije na Svetskom prvenstvu. On je dobio košarkaški teren na Novom Beogradu, a tom prilikom je prisutnim novinarima govorio o predstojećem Mundobasketu.

СРБИЈА ЈЕ ЈЕДАН ОД ФАВОРИТА НА МУНДОБАСКЕТУ: Саша Ђорђевић игра против орлова, али верује у њих

Foto arhiva VN

Nekadašnji selektor "orlova" je sada na klupi Kine i žreb je hteo da se već u grupnoj fazi nameri na bivšu reprezentaciju.

- Biće veoma teška utakmica. Srbija je jedan od favorita, ne samo u našoj grupi, već i na celom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji - rekao je Đorđević.

Dok je vodio naš nacionalni tim igračima je govorio uzrečicu "mir u glavi, vatra u srcu". Otkrio je da to sada izgovara i košarkašima azijske selekcije.

- Izgovorena je i tim igračima, dostizanja vrhunskih rezultata bez toga ne postoje. Mora igrač da ima vatru u srcu, želja mora da postoji, ali je potrebno da glava bude puna mira. Na meni je da tu glavu ispunim određenim znanjem i da ih spremim da sa tim žarom i vatrom izađu na teren. Nadam se da možemo da napredujemo svakog dana i to je cilj svih nas trenera.

Teren na Novom Beogradu otvoren je u njegovu čast, a on se tom prilikom obratio i deci koja sanjaju da postanu novi Saša Đorđević.

- Dabogda neko od vas obukao dres Srbije i doneo medalju. Mnogi su na ovim terenima sanjali medalje i uspehe. Neki su uspeli to zajedno sa mnom, kao i ja zajedno sa nekima od njih. Hvala svima, roditeljima, bratu, supruzi, deci. Uživajte, ovde se spremaju šampioni - zaključio je Đorđević.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28. avgusta) i Južni Sudan (30. avgusta). 

BONUS VIDEO: A POSLE ZLATA - HIMNA, I TO KAKO! Ovako je grmelo "Bože pravde" posle evro-titule srpskih juniora

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj Sportskoj klinici u pariskom petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurši zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

Komentari (1)

LETOVANJE U TUNISU: Poznate cene - pogledajte ponudu za ovu prelepu destinaciju (FOTO)